Afbeelding

Huizer inbreker houdt kaken op elkaar

Politie

HUIZEN - Op de vraag van de rechtbank waar hij die 8e mei rond vier uur in de nacht was toen er ingebroken werd in een woning aan ´t Paadje in Laren, beriep de 24-jarige Huizer zich dinsdagmiddag op zijn zwijgrecht.

De rechtbank begreep dat: "Het roept veel vragen op als een agent u als één van de inbrekers heeft herkend." Dat snapte de Huizer wel maar toch hield hij zijn kaken op elkaar.

Raam opengebroken
Agenten kregen die nacht een melding dat er op 't Paadje ingebroken werd. Toen de politie bij het huis aankwam, troffen ze niemand. Wel bleek er een raam opengebroken te zijn.

De verwachting was dat de dieven wellicht zouden terugkomen. Eén van de agenten bleef posten en inderdaad, rond kwart voor vier reed er een auto de straat in. Het waren twee bekenden van de politie.

Klap
Eén ervan klom de woning in via het raam. Op dat moment greep de politie in en riep: "Politie, staan blijven." De twee geschrokken inbrekers kozen het hazenpad nadat ze eerst de agent een klap gaven. Een ervan zou de 24-jarige Huizer zijn.

Lees morgen meer in het Nieuwsblad van Huizen/HuizerNieuws.

Uit de krant