Afbeelding
Foto: Hans Peijs

18-jarige overvaller komt nog niet vrij

Politie

HUIZEN De 18-jarige Huizer die verdacht wordt van betrokkenheid bij de brute gewelddadige woningoverval in april van dit jaar in de Sint Janstraat in Laren komt voorlopig niet vrij.

De rechtbank vindt dat vanwege de ernst van de zaak en ook onder meer vanwege het onderzoek naar de tweede verdachte dat de man vast moet blijven zitten.

Op 6 februari zal de strafzaak inhoudelijk worden behandeld. Dat is de uitkomst dinsdag van de tweede pro forma zitting voor de rechtbank van Lelystad.

Bedreiging
De Huizer zou één van de twee mannen zijn die om één uur ’s nachts op 16 april in de Sint Janstraat de zoon van de bewoners onder bedreiging van een vuurwapen de woning binnen duwde.

Eenmaal binnen ontpopte de twee zich als zeer gewelddadige mannen die nietsontziend de moeder, die begon te gillen toen ze de mannen zag, zwaar mishandelde met een stalen pijp.

Daarop bonden ze vader, moeder en zoon vast en roofde alles van waarde zoals geld, horloges, sieraden en pinassen wat in het huis aanwezig was. Pas na een uur waren de mannen weg en konden de bewoners de politie waarschuwen.

Foto
De Huizer verdachte werd op 18 mei aangehouden voor een andere zaak. In juni, na de uitzending van Opsporing Verzocht, die een foto lieten zien die twee uur na de overval gemaakt is bij een pinautomaat in Huizen in het winkelcentrum in de wijk Bovenmaat kon hij aan de overval worden gelinkt. Ook werden er in de woning van de verdachte gestolen spullen aangetroffen.

Een tweede verdachte is nog voortvluchtig. Justitie heeft echter wel iemand in het vizier. Uit tapgesprekken hebben ze kunnen opmaken dat de moeder van de 18-jarige kennis heeft over de tweede dader.

Justitie hoopt dat deze verdachte voor de zitting van 6 februari opgepakt wordt. Of beide strafzaken tegelijkertijd kunnen worden behandeld is onduidelijk.

Uit de krant