Roos-Marijn is klaar voor het gekkenhuis dat haar in Florida staat te wachten.
Roos-Marijn is klaar voor het gekkenhuis dat haar in Florida staat te wachten. Foto: Bob Awick

Klein meisje bij Zuidvogels, nu naar WK Softbal

Sport

HUIZEN - Roos-Marijn Kramer (18) uit Huizen staat op het punt om haar land te vertegenwoordigen op een WK softbal. "Dit vergeet je nooit meer."

Het was toch wel 'megagaaf' toen ze op 18 juni te horen kreeg definitief deel te zullen uitmaken van het Nederlands softbalteam tot 19 jaar. "Het was niet echt een verrassing, maar ik was toch ook wel heel erg opgelucht", aldus Roos-Marijn Kramer.

Werpers
Het Nederland softbalteam tot 19 jaar is dinsdag afgereisd naar Clearwater, Flordia waar komende week het wereldkampioenschap softbalteams voor landenteams met speelsters tot 19 jaar plaatsvindt. De 18-jarige Huizense is één van de vijf werpers die Nederland het goud moet gaan bezorgen.

Tegelijkertijd beseft zij dat dit geen eenvoudige opgave wordt. Er neemt een recordaantal van 26 landen deel aan dit toernooi. "Het is lastig om in te schatten wat onze kansen zijn. Ik heb nog nooit op dit niveau gespeeld", aldus Kramer.

Lastige poule
"En we zitten in een lastige poule, met Japan onder andere. Dat is de nummer 1 van de wereld. Ook spelen we tegen Israël. Daar zitten veel Amerikanen tussen." Toch is het ontzettend belangrijk om ver in het toernooi te komen, vervolgt de Huizense.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant