Ricardo Tat redde voor Zuidvogels de eer. Foto: Zuidvogels

Matige eerste helft nekt Zuidvogels in Nijkerk

Sport

HUIZEN - De wetten van een klasse hoger spelen zijn onverbiddelijk: Zuidvogels ondervond dat in de eerste competitiewedstrijd in de Hoofdklasse B op bezoek bij Sparta Nijkerk.

Na 45 minuten was de stand 3-0 in het voordeel van de Nijkerkers als gevolg van onachtzaamheden in het spel van de Huizer ploeg. Na rust herpakte de formatie van hoofdcoach (voor één duel) Michel Strating zich enigszins, maar verder dan een ere-goal kwam het niet. Uiteindelijk stond er 4-1 op het scorebord. Een leerzame middag voor de rood-groenen.

De thuisploeg kwam na een kwartier spelen op 1-0. Uit een corner tikte een inlopende Jort Fiegen de openingstreffer binnen. Hierna een fase dat Sparta het spel nadrukkelijk naar zich toe trok. Dat leidde in de 26ste minuut tot de 2-0 door Jesse Buitenhuis.

Dreun
De Huizers probeerden de draad weer op te pakken, maar kregen vlak voor rust opnieuw een dreun te verwerken. Na geklungel achterin wist Donny van de Wal de bal eenvoudig binnen te schieten.

Na rust herpakte de ploeg uit Huizen zich enigszins, de kennelijke schroom voor de tegenstander werd afgegooid en het liet zien wel degelijk ook goed te kunnen voetballen. Dat leidde in de 58ste minuut tot de aansluitingstreffer. Uit een corner vond Ricardo Tat het net.

Kansen
Zuidvogels drong daarna nog wel aan en kreeg kansen, maar zeven minuten voor tijd besliste Sparta het duel. Jesse Buitenhuis schoot de 4-1 tegen de touwen.

Herpakken
Een duidelijke nederlaag voor de rood-groenen, die zich zaterdag in hun eerste thuiswedstrijd tegen csv Apeldoorn moeten herpakken voor eigen publiek. De Apeldoorners zijn de competitie gestart met een 1-1 gelijkspel tegen Staphorst.