Mevrouw Els Snel met de actiekaartjes voor het behoud van Tergooi Blaricum.
Mevrouw Els Snel met de actiekaartjes voor het behoud van Tergooi Blaricum. Foto: Bob Awick

Al 250 handtekeningen voor behoud Tergooi Blaricum

Zorg

HUIZEN - Els Snel (88) is namens de Cliëntenraad van woonzorgcentrum De Marke-De Meenthoek een actie begonnen om Tergooi Blaricum te behouden. Begin deze week heeft ze al bijna 250 handtekeningen opgehaald.

De 88-jarige Els Snel zit al jaren in de Cliëntenraad van woonzorgcentrum De Marke-De Meenthoek. "Ze zeggen altijd, ouderdom komt met gebreken en dat klopt."

Aanrijdtijd
Zelf is ze de afgelopen periode drie keer met een ambulance richting het ziekenhuis geweest. "Vooral de aanrijdtijd naar Hilversum is langer. Als het ernstig is, maken die minuten het verschil tussen leven of dood."

Uit eigen ervaring weet ze hoe belangrijk het is voor ouderen om een ziekenhuis dichtbij in de buurt te hebben. Die geluiden hoorde ze ook van medebewoners, nadat bekend was geworden dat Tergooi Blaricum gaat sluiten.

Actie
Straks moet iedereen naar een groter nieuw ziekenhuis in Hilversum. Dat kaartte ze aan in de cliëntenraad. "Ik had gezien bij Albert Heijn dat iemand een actie was begonnen, maar je merkt dat mensen niet altijd de moeite namen om daar een kaartje te halen en het in te vullen. Dus zijn we gaan kijken of we ze hier konden krijgen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant