Afbeelding
Foto: Bob Awick

Afspraken over uitvoering oost-west as

Politiek

HUIZEN - Aannemer BAM en de gemeente Huizen hebben begin dit jaar het Definitief Ontwerp (DO) voor de Oost West-as afgerond. Daarin hebben zij ook afspraken gemaakt over de uitvoering. Het begin van de uitvoering is gepland in de maand juni 2024 en duurt naar verwachting tot eind 2025.

De oost-west as, die zich uitstrekt van Huizermaatweg tot Stroomzijde, ondergaat een volledige vernieuwing. Met als doel de fiets- en voetgangersroute veiliger, duidelijker en efficiënter te maken. Wethouder Roland Boom: “Door de mensen van BAM en de gemeente is de afgelopen periode keihard gewerkt om te komen tot dit resultaat. Ik ben ervan overtuigd dat er iets moois gerealiseerd wordt.”

Bekendmaking kosten
De gemeenteraad neemt in de raadsvergadering van 30 mei 2024 het definitieve besluit over de uitvoering van het project en het geld dat nodig is om dit project in 2025 te kunnen afronden. De commissie Fysiek Domein bespreekt het raadsvoorstel in de vergadering van 15 mei 2024. In het werk is ook de vervanging van de persriolering Huizermaatweg meegenomen.

Uit de krant