Het college van B en W moet er keihard aan trekken tijdens Koningsdag.
Het college van B en W moet er keihard aan trekken tijdens Koningsdag. Foto: Bastiaan Miché

Touwtrekken met B en W

HILVERSUM - Koning Willem-Alexander mag de oud-Hollandse spelletjes hebben afgezworen, in Hilversum moesten burgemeester Pieter Broertjes en de wethouders er op Koningsdag gewoon aan geloven.

Het gaf een mooi contrast met de hippe beats van het Kingstown Festival. De oud-Hollandse spelletjes waren bij het Dudokpark. Niet alleen de burgemeester, ook de wethouders Nicolien van Vroonhoven, Eric van der Want, Wimar Jaeger en Floris Voorink gooiden alle schroom van zich af en vermaakten zich opperbest met het koekhappen, touwtrekken en blikwerpen. De rood-witte-blauwe vlaggetjes werden bij elkaar op de wangen geschminkt. Niet dat de Hilversumse gemeentebestuurders bekend staan om hun afstandelijkheid, maar door zich in hun goeie goed vol overgave in het feestgedruis te storten, ontlokten ze bij een van de toeschouwers de goedbedoelde opmerking: "Het zijn net mensen."

Er was meer te beleven. In het centrum was het zeer druk op de vrijmarkt. Voor de jongere generatie was het optreden van de Mightyfools zonder twijfel een van de hoogtepunten. De dj's Jelle Keizer & Andy Samin waren op tijd terug uit Azië om in hun hometown Hilversum op het marktplein op te treden.

Verderop in deze krant een pagina-vullende foto-impressie.