Hulp bij aandoen van een steunkous.
Hulp bij aandoen van een steunkous. Foto: Wim van Oudheusden

Wijkmantelzorg in
de Riebeeck

HILVERSUM - Re-integratiebureau BuroOudKomers start met wijkmantelzorg in het Riebeeckkwartier. Iedere vrijdag verzorgt Wim van Oudheusden een inloopspreekuur in wijkcentrum Riebeeck. Tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen belangstellenden binnen komen wandelen in het centrum dat is gevestigd aan de Riebeeckweg 50.

BuroOudKomers uit Hilversum is een wijkgericht project begonnen. Het is de bedoeling dat mensen uit de buurt (mantel)zorg gaan verlenen aan hun buurtbewoners. Het re-integratiebureau wil daarvoor mensen opleiden. Van Oudheusden verwacht dat er vanaf begin juli zes gediplomeerde zelfstandige zorgprofessionals in de Riebeeck actief zijn.

"Een goed moment omdat juli en augustus de vakantiemaanden zijn en de hulp die u heeft ook met vakantie wil met het gezin. Een win-winsituatie, waarbij u en uw thuishulp of mantelzorger worden ontlast, en aan de andere kant daardoor hopelijk zes werkzoekenden weer aan de slag kunnen", is de uitleg van Van Oudheusden.

De ondernemer meldt dat dinsdag 12 en 19 mei cursussen van start gaan voor werklozen die aan dit buurtproject willen gaan meedoen. De cursisten komen bij voorkeur uit de postcodegebieden 1212 en 1213. Op deze manier wil Van Oudheusden deze mensen aan werk helpen en tegelijkertijd een oplossing bieden aan Hilversummers die juist hulp nodig hebben.

Meer informatie over dit wijkgebonden project is verkrijgbaar via info@wijkmantelzorg.eu of bel 06-40414560.