Ook Hilversum krijgt een SportFair waar je kennis kunt maken met allerlei sporten.
Ook Hilversum krijgt een SportFair waar je kennis kunt maken met allerlei sporten.

Kennismaken met tal van sporten tijdens SportFair

HILVERSUM - Wat heeft Hilversum allemaal te bieden op sportgebied? Dat maken de verenigingen zondag 14 juni zelf duidelijk tijdens de eerste SportFair in de gemeente. Sportcomplex de Arena is de thuishaven van dit breedtesportevenement.

De SportFair biedt nieuwsgierige Aagjes de gelegenheid kennis te maken met bekende en onbekende sporten. Plaatselijke sportverenigingen zijn uitgenodigd om hun sport met een aantrekkelijk programma te presenteren. Zij verzorgen clinics, demonstraties en proeftrainingen en kunnen de bezoekers van informatie voorzien.
Dit evenement met als motto 'Zien en meedoen' begint om 11.00 uur. Jong en oud kan op deze dag meedoen met de sportprogramma's die de lokale clubs aanbieden. Er is die dag ook een sportboulevard waar bedrijven en organisaties hun diensten presenteren aan het publiek. Voor de kinderen is er een speciale sportfairzeskamp. Kinderen kunnen een prijs winnen als zij aan zes sporten meedoen.

Wethouder Floris Voorink van Sport opent samen met een 'mystery topsporter' de eerste editie van dit evenement. Alle activiteiten vinden plaats rondom de Dudok Arena en de atletiekbaan. De Stichting SportFair heeft het initiatief genomen. De gemeente draagt financieel bij. Het gaat om een bedrag van 10.000 euro, waaronder een bijdrage van 2500 euro uit het budget Sportontmoetingen Hilversum 2014. De stichting draagt de financiƫle risico's voor de inkomsten van sponsors, kraampjes en verhuur. Voorink is blij met de nieuwe happening. "Dit subsidieverzoek sluit naadloos aan bij de ambitie van dit college om sportdeelname, een gezonde leefstijl en een levendig sportklimaat te stimuleren."