Afbeelding

Nelleke Degenhart

Hilversumse sinds 2000, werkzaam in de hulpverlening, raadslid PvdA, 36 jaar

Vrije tijd?
"Ik leer paardrijden in de bak, mijn droom is om over een tijdje alleen over de heide te mogen draven. Tot die tijd zal dat op mijn hardloopschoenen moeten."

Politieke drijfveer?
"Ik zie Hilversum, ondanks haar omvang, als een dorp. Op die manier zie ik ook graag dat we hier met elkaar omgaan. Ik hoop hier juist als raadslid een aandeel in te kunnen leveren door onderwerpen aan te kaarten die bijdragen aan een socialere samenleving."

BBB?
"Ik vind dat een gemeente haar ogen niet kan sluiten voor wat zich binnen haar grenzen nu eenmaal afspeelt. Ik ben het dan ook eens met de recente uitspraak van onze burgemeester over deze kwestie."

Je bent een dagje burgemeester van Hilversum...
"Ik zou ook een grote sociale positieve campagne starten waar alle Hilversummers zich door aangesproken en uitgedaagd voelen om mee te doen. Gericht op besef dat wij met elkaar samenleven in dit dorp en dat wij samen ons Hilversum nog mooier, fijner en veiliger kunnen maken."

Wat is jouw beste eigenschap?
"Ik ben echt nooit chagrijnig."

En je slechtste?
"Hm... zeg ik niet."

Laatste boek dat je gelezen hebt?
"'De Rover Hoepsika' van Paul Biegel (voorgelezen)."

Waar blijf je voor thuis?
"Potje thee en pantoffels."

Met wie wil je nog eens een goed gesprek?
"Met mijn opa, hij is in 2004 overleden. Ik kan zijn mening nog horen als ik met een dilemma zit."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Een hoop geld! Een deel op de bank, dichter bij de hei wonen en investeren/participeren in maatschappelijke projecten."

Ik moet echt nog eens naar...?
"New York."