De afrit naar de A1 wordt vier maanden afgesloten vanwege de herinrichting.
De afrit naar de A1 wordt vier maanden afgesloten vanwege de herinrichting. Foto: Bastiaan Miché

Hilversumseweg op de schop: vier maanden omrijden naar A1

HILVERSUM - Wie vanuit Hilversum naar de A1 wil rijden, moet vanaf 6 mei omrijden via Bussum of de A27. De omleiding duurt tot en met september.

Deze week begint de provincie Noord-Holland aan het verbreden van de N525, de Hilversumseweg tussen La Place en de op/afrit van de A1. La Place en het Sint Janskerkhof blijven wel bereikbaar. Komende van de A1 is het wel mogelijk gebruik te maken van de Hilversumseweg en de Larenseweg, meldt de gemeente Hilversum.

Bomen gekapt
Het oogt al langer kaal en zanderig op en rond de Hilversumseweg. In december van 2014 is aannemer Gebr. Reijmert B.V. begonnen aan het voorbereidende werk. Sindsdien zijn bomen gekapt en ondergrondse kabels en leidingen verlegd. Om dat mogelijk te maken moest het fietspad wijken. Fietsers moeten nog even omrijden door de nabijgelegen woonwijken. Dat duurt volgens de provincie nog tot en met juni.

Nu breekt een nieuwe periode aan van de herinrichting van de Hilversumseweg. De rijbanen zijn aan de beurt. Het werk is gisteren begonnen. De huidige asfaltlaag verdwijnt en er vindt grond- en rioleringswerk plaats, zodat er nieuw asfalt, nieuwe belijning en stoplichten voor terug kunnen komen. Van mei tot en met september gaat de Hilversumseweg tussen La Place en de aansluiting met de A1 op de schop. Tijdens deze maanden kan verkeer alleen van Laren naar Hilversum rijden. De rijbaan van Hilversum naar Laren is afgesloten. Vanaf september kan er weer gereden worden, pas eind 2015 is al het werk gedaan.

Files
Doel van de herinrichting is de doorstroming van het verkeer te bevorderen. Zeker in de spitsuren kunnen er lange files ontstaan. Daarom komt er in de richting van Laren tot aan de toerit van de A1 (richting Amersfoort) een extra rijstrook en richt de provincie de twee op- en afritten van de kruising van de N525 met de Vredelaan opnieuw in. Tevens worden de stoplichten op elkaar afgesteld en gekoppeld aan de verkeerslichten die het verkeer naar de toerit doseren. Langs delen van de Hilversumseweg komt een geluidsscherm en de openbare verlichting en de bewegwijzering worden vernieuwd.

De omleidingsborden sturen verkeer naar Amsterdam via N254 en N236.
Naar Laren of Amersfoort? Dan via de A27 naar de A1.