Dinsdag 12 mei is het mannenavond in Filmtheater Hilversum.
Dinsdag 12 mei is het mannenavond in Filmtheater Hilversum.

vrijdag 8 mei

Toneel

In 'Spiegeltijd', van theatermaakster Kirsten Benschop, moet een journaliste een reportage schrijven over een kluizenaar. Het wordt een magisch-realistische onderneming, waarbij allerlei filosofische en spirituele thema's worden onderzocht. 20.00 tot 22.00 uur. De Kapel, 's-Gravelandseweg 144.

Muziektheater

Regina Albrink en Klaas Hofstra treden op met het programma 'Chopin & zijn verlangen'. Zij kijken terug op het leven van de componist Chopin; zijn muziek is een groot onderdeel van de voorstelling. 20.30 uur, deur open om 19.30 uur. Tickets: www.devorstin.nl. € 16,-.

Fietstocht

Fietsgilde 't Gooi heeft samen met Museum Hilversum een fietsroute samengesteld langs memorabele plekken uit de Tweede Wereldoorlog, zoals de Blaskowitzbunker, struikelstenen en begraafplaatsen. Ontvangst: 9.45 uur. Museum op de Kerkbrink. Na 12.45 uur is er een lunch in het museum, daarna volgt een rondleiding over de tentoonstelling 'Tussen vrede en oorlog'. € 15,50. Aanmelden: info@museumhilversum.nl.

zaterdag 9 mei

Kaatstoernooi

De 96 jaar oude Kaatsvereniging Melle Veenstra houdt haar jaarlijkse kaatstoernooi, bestaande uit een tweetal wedstrijden. Een unieke gelegenheid om buiten Friesland kennis te maken met de sport kaatsen. Het toernooi start om 11.00 uur op het sportcomplex aan 't Jagerspaadje 32 Loosdrecht, aan de rand van Hilversum. www.melleveenstra.nl.

Repair Café

Het Repair Café Hilversum vindt plaats in wijkcentrum Lopes Dias, Lopes Diaslaan 213. Kapotte spullen worden kosteloos gerepareerd, vervangende onderdelen dienen zelf meegenomen te worden. 11.00 tot 14.00 uur.

Concert

Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld geeft een concert in De Kapel, 's-Gravelandseweg 144. Zij brengen muziek van awardwinnende componisten ten gehore en muziek uit bekende films. 15.30 uur, zaal open om 15.00 uur. € 10,-. Reserveren: bladmuziek@muziekerije.nl.

Muziekcafé

Het Muziekcafé is elke zaterdagmiddag live te beluisteren op Radio 2 vanuit het Podium-café van Podium de Vorstin. Deze week zijn Lieve Bertha, Youri Lentjes, Jennifer Lynn en VanderLinde te gast. Iedereen is welkom bij de live-uitzending om 15.00 uur.

zondag 10 mei

Wandeling

Het Pinetum houdt een speciale rondleiding langs de bloeiende rododendrons in de tuin. De collectie van Pinetum Blijdenstein bestaat uit meer dan 200 verschillende soorten planten, waar veel over verteld wordt. Start wandeling: 14.00 uur in bezoekerscentrum Klein Vogelenzang. € 2,-.

Moederdagconcert

Het moederdagconcert met Marco Bakker als zanger en presentator vindt plaats in het Annagebouw, achter de Sint Vituskerk. 16.00 uur.

maandag 11 mei

Kaarten maken

Geïnteresseerden kunnen van 13.30 tot 15.30 uur kaarten maken in Buurthuis de Lelie. € 2,-.

Koersbal

Koersbal is goed voor beweging en sociale contacten. Maak kennis met koersbal in buurthuis De Lelie. 14.00 tot 15.30 uur. Leliestraat 6-8.

Lezing

Jeroen Keers overleefde vorig jaar een val van 900 meter na een mislukte parachutesprong. Nu, een half jaar verder, is hij grotendeels hersteld en vertelt hij over zijn ervaring. De val heeft hem aan het denken gezet over de zin van het leven. 19.30 uur. Viore, Oostereind 115. Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is gewenst. Aanmelden: programma@viore.org.

The Laundry Big Band

The Laundry Big Band speelt hun traditionele 'wasdag' in het Podiumcafé van de Vorstin. Een gevarieerd concert van een uur, voorafgegaan door een 'open' repetitie. 20.00 uur. Toegang is gratis.

dinsdag 12 mei

Cursus
voetreflexmassage

De cursus voetreflexmassage wordt gegeven op zes dinsdagavonden. Cursisten leren op een speelse manier de basistechnieken en ervaren zelf hoe het is om gemasseerd te worden. Na de cursus zijn zij in staat allerlei lichamelijke ongemakken aan te pakken. Wijkcentrum St. Joseph. www.voetvrouw.nl.

Zelfstandig
Ondernemen

De cursus Zelfstandig Ondernemen van BuroOudKomers wordt gegeven op acht aaneengesloten dinsdagen, van 14.00 tot 17.00 uur. Van 13.00 tot 14.00 uur wordt het algemene gedeelte van ondernemen, zoals boekhouden, fiscaal, ondernemingsplan, toegelicht. Aanmelden: 06-40414560.

Mannenavond

Na een Ladies Night houdt Filmtheater Hilversum een mannenavond, met als voorpremière: 'Ventoux'. Vier vrienden beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux, zoals ze dat dertig jaar geleden ook deden. Een hedendaagse en herkenbare mix van hilariteit en weemoed overwint de vriendschap. Mannen die in wielrenkleding komen maken kans op leuke prijzen. 20.30 uur, inloop is vanaf 19.30 uur. € 12,50. www.filmtheaterhilversum.nl.

woensdag 13 mei

Workshop
zeefdrukken

Voor iedereen die voor € 10,- ambachtelijk wil leren zeefdrukken. Aanwezigen gaan naar huis met een eigen zeefdruk. Informatie en aanmelden: www.gahilversum.nl.

Pop Bizz Quiz

De Pop Bizz Quiz wordt gehouden in Podium de Vorstin. Deelnemen kan in groepsverband of individueel. Er zijn leuke prijzen te winnen. 20.00 uur. Toegang is gratis.

vrijdag 15 mei

Muziektheater

Popprofessor Leo Blokhuis en Ricky Koole gaan op zoek naar de echte buitenstaanders in de muziek. Muziek waar op radio en tv amper of helemaal geen plek voor is, worden hier onder de aandacht gebracht. Tickets € 20,-. www.devorstin.nl. Deur open om 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Concert

Joy Division Undercover brengt aanwezigen terug naar de goeie oude tijd van de britse postpunkgroep tijdens hun optreden in Podiumcafé de Vorstin. € 10,-. Tickets: www.devorstin.nl. Deur open om 21.00 uur, aanvang 22.00 uur. Na het concert kan nog door gedanst worden op de afterparty van DJ Hell.nl.

zaterdag 16 mei

Concert

The Take Four Guitar Quartet geeft een optreden in De Kapel, 's-Gravelandseweg 114. Met hun spel laten ze de veelzijdigheid van hun instrument, de gitaar, sterk naar voren komen. 15.30, zaal open om 15.00 uur. € 10,-. Reserveren: bladmuziek@muziekerije.nl.

BZRK Label Night

MR. BZRK begon 20 jaar geleden het label Dj BUZZ FUZZ, voor velen een heldenlabel met de beste dj's en producers uit de hardcorescene. Dit viert hij in de grote zaal van Podium de Vorstin. Tickets: www.devorstin.nl. 20.00 uur.

zondag 17 mei

Jeugddienst

De praiseband van het Leger des Heils in Almere verleent medewerking aan de jeugddienst in Hilversum. De band verzorgt solo-optredens en er worden praiseliederen gezongen. Het thema van de dienst is 'Hoera voor het leven!'. 10.00 uur. Bussumerstraat 27 a/b.