'We beginnen nu al vaste klanten te krijgen', aldus Simone van Garderen van Homemade@home.
'We beginnen nu al vaste klanten te krijgen', aldus Simone van Garderen van Homemade@home. Foto: Bastiaan Miché

Homemade@home: van keuken tot zithoek

HILVERSUM - Het verkopen van zelfgemaakte spullen voor het huis nam steeds serieuzere vormen aan. Toen de zussen Simone van Garderen en Christine van den Bosch eind vorig jaar een grote opdracht kregen, besloten zij de volgende stap te zetten in hun ondernemerschap: begin maart openden de twee hun eigen winkel: Homemade@home.

Het idee om samen te gaan ondernemen leefde al heel lang bij de zussen. Het duurde even voordat Van Garderen en Van den Bosch ontdekten wat ze wilden gaan doen. Vier jaar terug gingen zij van start met het verkopen van hun eigengemaakte spullen. Dat deden zij op fairs en braderieën in de omgeving van Hilversum en Amersfoort. "We zijn begonnen met tassen en kussens van PTT-stof en leuke spulletjes van de kringloop die wij opknapten tot mooie nieuwe en eigentijdse producten", vertelt Van Garderen.

Al snel breidden zij hun interieurspullen uit. Zo kwam er houtwerk van pallets bij, wijnrekken, blokkandelaars, dienbladen en met de kerst ook zelfgemaakte kerstaccessoires zoals kerstbomen, hangers en bijvoorbeeld engelen van hout. "Ons assortiment is in de afgelopen jaren langzaam uitgebreid tot een gezellige huiskamer. Dat willen wij ook uitstralen met onze producten: van keuken tot zithoek en leuke hebbedingetjes als je een cadeautje zoekt", aldus de twee handige en creatieve zussen.
De interesse van klanten groeide en vorig jaar hakten de twee de knoop door om een winkel te open in Hilversum. Op de Havenstraat 113 vonden de zussen een geschikt hoekpand. "Dit straalt precies uit wat bij ons past", zegt Van Garderen. "Het heeft een huiselijk sfeer, oogt gezellig, maar is toch ook stoer." Zondag 1 maart was het openingsfeest van Homemade@home. Drie dagen later ging de winkel voor het eerst open. "Inmiddels weten de mensen ons al goed te vinden. Zeker als de deur openstaat en we spullen buiten hebben staan, komen er mensen binnen. We beginnen nu ook al vaste klanten te krijgen."

Naast veel zelfgemaakte artikelen en andere producten voor het interieur werken de zussen ook met opdrachten. Klanten met een idee kunnen naar de Havenstraat komen. "Dan gaan wij kijken wat we kunnen fiksen", stelt Van Garderen. De afgelopen tijd hebben zij al diverse opdrachten gedaan, zoals het leveren van hartsteentjes en een folderrek voor een praktijk.

Homemade@home is vier dagen in de week open: van woensdag tot en met zaterdag. Bezoekers kunnen daar terecht van 9.30 en 17.00 uur de sluitingstijd. De zaak heeft een eigen pagina op Facebook en opent binnenkort ook een webwinkel.