Davis Krijnen is gestopt, maar gaat op 22 april nog één keer open voor de vaste klanten.
Davis Krijnen is gestopt, maar gaat op 22 april nog één keer open voor de vaste klanten. Foto: Bob Awick

Krijnen stopt na conflict met uitbaten tankstation Gulf

door Floris Hulleman

HUIZEN - Davis Krijnen stopt na 23 jaar als franchisehouder van het Gulf tankstation aan de Ambachtsweg in het industriegebied. Aanleiding is onenigheid over de prijzen van Gulf. "Er werd op een dusdanige manier met mij omgesprongen dat er geen cent te verdienen valt."

Al 23 jaar was Davis - Dave voor veel vaste klanten - een vaste waarde voor veel autobezitters. Sinds 1993 runt hij het tankstation aan de Ambachtsweg, maar daar komt nu een treurig einde aan. "Ik heb mijn contract laten ontbinden en ben nu de laatste puntjes op de i aan het zetten," vertelt Krijnen.

Geschil
Aanleiding voor het abrupte einde is een geschil met oliemaatschappij Gulf over de prijzen van de pomp. "Zij bepalen de prijzen voor mij. Sinds vier jaar ben ik met deze partij in discussie over het feit dat de prijzen te hoog lagen en dat het aantal klanten terugliep. Ik heb toen gezegd dat met de prijzen die ze hanteren ik niet mijn brood kan verdienen."
Het geschil leidde vorig jaar al tot een rechtszaak, omdat Krijnen zijn tankstation sloot. "Ze konden me niet pakken, omdat in het contract niks stond over openingstijden." Na een goed gesprek en beloftes gaf hij het toch nog een kans. "Er zijn toen afspraken gemaakt, maar daar houden zij zich niet aan. De laatste maand werd dat echt de druppel."
En nu is het genoeg voor Krijnen. "Ik heb een gezin te onderhouden. Stilstand is niet leuk, maar achteruitgang is nog slechter. Schijnbaar is dit wat de nieuwe eigenaar van de maatschappij wil," stelt hij teleurstellend.

Raar afscheid
Inmiddels rondt de franchisehouder de laatste zaken af en is het einde in zicht. Een raar afscheid, vindt Krijnen, die tegen vaste klanten opeens moest zeggen dat het ophoudt. "Ik had klanten die al dertig jaar kwamen en ondanks dat het duurder werd voor mij bleven komen. Dat ga ik missen. Alle mensen zijn zo verschillend en als je dan een klik kan krijgen is dat zo leuk. Ik heb tussen aso's en bankdirecteuren gestaan en met iedereen kon ik goed omgaan. Je leert mensen op een andere manier kennen", vertelt Krijnen.

Hij vindt het dan ontzettend jammer dat hij gaat stoppen. "Ik heb het met veel plezier gedaan. Ik ga nu mijn energie ergens anders insteken." Wat dat precies is weet hij nog niet. "Ik denk dat alles wat ik nu ga doen, beter is dan wat ik nu deed. "

Nog een keer open
Wel is er nog een kans om afscheid te nemen. "In principe wil ik op vrijdag 22 april nog een keer open en mijn koffiezetapparaat aandoen. Dan kan iedereen die nog even langs wil komen vanaf acht uur 's ochtends een vrij kopje koffie komen drinken. Dat doe ik om mijn klanten nog even te zien en daar toch even afscheid van te nemen."

De pomp zelf zal wel blijven bestaan en wordt doorgezet als onbemand tankstation.


Verdachte moord Bakker aangehouden

HUIZEN - De recherche heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 33-jarige man uit Nieuwegein aangehouden voor de moord op Ronald Bakker, die op 9 september op de Rendier werd doodgeschoten.

Die woensdagavond kwam Ronald Bakker rond 18.20 uur thuis van zijn werk in Nieuwegein. Hij parkeerde zijn auto voor zijn huis aan de Rendier in Huizen. Nog voordat hij kon uitstappen werd hij plotseling van dichtbij in zijn auto neergeschoten, onder het oog van veel mensen en kinderen die toen nog op straat waren.

Dader
Bakker stierf ter plekke aan zijn verwondingen. De dader vluchtte hierna op een donkerkleurige motorfiets. Er werd direct een grootschalig rechercheteam samengesteld dat zich onafgebroken bezig hield met de oplossing van de moord.
Het onderzoek leidde naar een 33-jarige man uit Nieuwegein die in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 april in Amsterdam is aangehouden. Dinsdagochtend 12 april is door de recherche in de woning van de verdachte en op andere locaties in de omgeving van Utrecht doorzoeking gedaan

Onduidelijk
De recherche heeft tot nu toe geen aanwijzing dat het slachtoffer zich bezig hield met criminele activiteiten. Het is vooralsnog onduidelijk waarom het slachtoffer om het leven werd gebracht. De recherche zet het onderzoekt voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.
Getuigen die zich nog niet eerder bij de politie hebben gemeld en meer weten over de moord op Bakker worden gevraagd zich bij de politie te melden. Anoniem kan dit via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via de Criminele Inlichtingen Eenheid 079-3459999.