De voortuin van Judith kreeg veel meer groen in plaats van stenen om het water beter weg te laten lopen.
De voortuin van Judith kreeg veel meer groen in plaats van stenen om het water beter weg te laten lopen. Foto: Bob Awick

Klimaatbewuste tuinmake-over cadeau van gemeente

HUIZEN - De gemeente Huizen gaf in het kader van de week Huizen Klimaatbewust die vorige week werd gehouden een tuinmake-over weg. De gelukkige winnaar zag afgelopen vrijdag haar versteende voortuin omgetoverd worden tot een klein, groener paradijs.

Inwoners die kans wilden maken op de nieuwe voortuin konden dat melden op de Facebookpagina van Huizen Klimaatbewust. Judith van Veen aan de Eierlanden was uiteindelijk de gelukkige winnaar.

Succes
"De week van Huizen Klimaatbewust was een succes", aldus wethouder Gerrit Pas. "Ik vond de samenwerking met inwoners, scholen, organisaties en bedrijven mooi om te zien: ván en dóór Huizen. We hadden een week bomvol activiteiten. Huizen stond echt in het teken van 'Huizen Klimaatbewust'. En dat is nodig, want klimaatverandering is een feit en daar merken we - ook in Huizen - de gevolgen van."
De gemeente gaat de week nog evalueren. "Na de evaluatie wordt duidelijk of dit evenement volgend jaar wordt voortgezet."