Fay Claassen & Peter Beets geven zondag 'A glorious tribute to Rita Reys' in het Rosa Spier Huis in Laren.
Fay Claassen & Peter Beets geven zondag 'A glorious tribute to Rita Reys' in het Rosa Spier Huis in Laren.

donderdag 30 maart

Koffieochtend inloop

Brinkhuis Laren 10.00 uur

Elke donderdag een gezellige koffieochtend in de bovenzaal van het Brinkhuis. Komt u eens een kijkje nemen. U betaalt enkel voor uw koffie of thee en bent van harte welkom.

MindfulMoment voor iedereen

Business Centrum Huizen 10.00 uur

Samen mindfulnessoefeningen doen brengt een moment van rust in het vaak drukke bestaan van alledag. Kosten: € 12,50. Aanmelden bij www.delis.aardewijn.com of 06-15138686.

Nieuwe Digisterker-cursus

Bibliotheek Huizen 13.00 uur

Elke week. Kosten: € 20,-. In de cursus Digisterker leer je o.a. hoe je digitaal een afspraak maakt met de gemeente Huizen en hoe je toegang krijgt tot de sites van het UWV en de Belastingdienst. Data: 30 maart, 6, 13 april en 20 april. 13.00 – 15.00 uur. Inschrijven: ewalet@bibliotheekhlb.nl.

Halssieraad van fietsband

Atelier PicoBella Huizen 19.30 uur

Met wat fantasie en een goede schaar maakt u in deze workshop een mooi halssieraad van de binnenband van een fiets. Iedereen gaat na twee uur met een mooi halssieraad naar huis. Opgeven via info@atelierpicobella.nl of www.atelierpicobella.nl.

Larens Lente Dictee

Brinkhuis Laren 19.30 uur

Voor de vierde keer wordt het Larens Lente Dictee gehouden. Deze keer is het dictee geschreven door de Larense schrijfster Gitte Spee. Nieuw is de deelname door teams, dus stel zelf een leuk team samen.

Open avond Sociëteit Jan Hamdorff

Sociëteit Jan Hamdorff Laren 20.15 uur

Burgemeester Elbert Roest houdt een lezing bij de Sociëteit Jan Hamdorff. Bent u geïnteresseerd in de lezing of wilt u kennismaken met de sociëteit, meld u aan bij de secretaris (e-mail secretaris@societeithamdorff.nl).

Greetje Kauffeld

Theater De Boerderij Huizen 20.15 uur

Ze beleeft dit jaar haar 60-jarig jubileum als boegbeeld van de Nederlandse vocale jazz en tourt met Jazzed Friends (Hugo van Os - piano, Peter Swart - saxofoon en Frans Tunderman - contrabas) door Nederland om dit te vieren.

vrijdag 31 maart

Homeros

Brinkhuis Laren 10.00 uur

Drs. Wichert Claassen bespreekt tijdens drie ochtenden onder meer het boek waarin Odysseus over zijn belevenissen na zijn vertrek uit Troje vertelt aan Alkinoos, koning der Phaeaken. Info en aanmelden: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Eem maatje én meer

Bibliotheek Huizen 10.00 uur

Workshop voor vrijwilligers die als maatje mensen bezoeken of dat willen gaan doen. Deelnemers krijgen tips om meer uit het maatjescontact te halen. 10.00 tot 12.00 uur. Aanmelden via www.vconline, 035-5267553 of k.menssink@vchuizen.nl.

Mamacafé Huizen

Wijkcentrum Holleblok Huizen 10.00 uur

De bekende Geef-en-Neemshop met een grote sortering kinderkleding mogen we weer verwelkomen. Men kan kleding inleveren en tegen een kleine vergoeding kinderkleding en speelgoed meenemen.

Familiebingo

De Malbak Blaricum 19.00 uur

De dames Ank en Carola organiseren drie keer per jaar op vrijdagavond van 19.30 - 22.00 uur een gezellige bingo met leuke prijzen. Al jarenlang favoriet bij vele bezoekers. U betaalt € 1,50 per ronde en de zaal is vanaf 19.00 uur geopend.

Hoe lees ik Verboden vruchten?

Bibliotheek Huizen 19.30 uur

Lidewijde Paris geeft haar Lees!workshop 'Hoe lees ik Verboden vruchten?' Dit jaar is het thema van de Boekenweek 'Verboden Vruchten: de kunst van het verleiden'. Entree € 10,-. Reserveren via www.bibliotheekhlb.nl.

Vrijdagavondmuziek

Nieuwe Kerk Huizen 20.00 uur

Programma: J. Haydn (1732-1809): Die 7 letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze, F.J. García (1730-1809): De siete palabras de Christo en la cruz.

Patrick Nederkoorn

Brinkhuis Laren 20.15 uur

Patrick Nederkoorn (1983) is cabaretier en theatermaker. In zijn voorstellingen verweeft hij persoonlijke verhalen met de actualiteit. Vanaf september 2016 tourt hij door het land met zijn tweede voorstelling 'Het komt nu wel heel dichtbij'.

31 maart tot 9 april

Hans en Grietje

Theater De Hasselbak Eemnes 19.30 uur

Toneelvereniging Deo et Arti speelt Hans en Grietje van Robbert Jan Proos, een doldwaze, vermakelijke en eigentijdse familievoorstelling waarin zelfs Roodkapje en de wolf een rol spelen. Ze wonen in Laren, ze zijn rijk, verwend en hebben allebei een scooter. Aanvangstijden: 31 maart, 1, 7 en 8 april: 19.30 uur. 2 en 9 april: 14.00 uur. Reserveren via reservering@hasselbak.nl of 06-43866771. Entree: € 6,-.

zaterdag 1 april

Rommelmarkt

Wijkcentrum Holleblok Huizen 10.00 uur

Naast een rommelmarkt zijn er nog meer activiteiten waarin het wijkcentrum zich laat zien.

Repair Café

Johanneshove Laren 10.00 uur

Vanaf 10.00 uur kunt u hier terecht met huishoudelijke apparatuur, kleding, tuingereedschap en meer. De reparaties worden gratis uitgevoerd. Wel wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. De sessie sluit om 13.00 uur.

Lentefair

't Visnet Huizen 10.00 uur

Lentefair van Zangvereniging Deo Juvante. 10.00 tot 15.00 uur. Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten. Tussen 12.00 en 13.00 uur is er een ballonkunstenaar.

Open Dag HLTC De Kuil

HLTC De Kuil Huizen 15.00 uur

Kom een balletje slaan en sfeer proeven op ons prachtige tennispark tijdens onze open dag. 15.00 tot 17.00 uur. Je krijgt alle informatie over onze vereniging en na afloop staat een goodiebag klaar. Informatie en aanmelden via: welkom@hltcdekuil.nl.

Bingo

Ons Genoegen Laren 20.00 uur

Prijzenpakket met een knipoog naar Pasen natuurlijk. En de inhoud van het winkelwagentje natuurlijk! Wie is de gelukkige?

zondag 2 april

Open atelier

Melkweg Huizen 14.00 uur

Beeldend kunstenaar Annette van de Vegte houdt een open atelier van 14.00 tot 16.00 uur om haar nieuwe werk en ook ouder werk te komen bekijken. www.annettevandevegte.nl.

'A glorious tribute to Rita Reys'

Rosa Spier Huis Laren 15.30 uur

Fay Claassen & Trio Peter Beets - 'A glorious tribute to Rita Reys'. Deze befaamde jazzartiesten brengen een eerbetoon aan Reys. Telefoon: 035-5386797. Vrijwillige bijdrage.

Pianoversie 7 Kruiswoorden J. Haydn

Dorpskerk Blaricum 16.00 uur

Pianist Peter den Ouden speelt de door de componist Joseph Haydn zelf geautoriseerde en weinig uitgevoerde pianoversie van 'De zeven laatste woorden van Jezus Christus aan het kruis'. Toegang vrij (collecte aan de uitgang).

maandag 3 april

Presentatie over het orgel

St. Jan's Basiliek Laren 14.00 uur

Versa Welzijn houdt een sociaal-culturele middag voor senioren. Om 14.00 uur zal de bekende Gooise organist Wybe Kooijmans een presentatie houden. De presentatie vindt plaats rond de speeltafel van het orgel in de St. Jan's Basiliek. Aanvang 14.00 uur. Entree € 5,-.

Rousseau

De Blaercom Blaricum 20.00 uur

In een serie van twee avonden zal Wim Dooge (econoom en filosoof) stilstaan bij het turbulente leven van Jean Jacques Rousseau en bij zijn brede oeuvre. Een oeuvre dat literair, filosofisch en autobiografisch werk omvat.

dinsdag 4 april

Belastingspreekuur

Bibliotheek Huizen 10.30 uur

Een professional beantwoordt vragen die men heeft bij het zelfstandig invullen van het belastingformulier. Het spreekuur is bedoeld voor niet-complexe belastingaangiftes. De belastingspreekuren zijn gratis en vinden plaats op 4 en 18 april.

Compassie in je leven

Bewustzijnscentrum BALA Huizen 19.30 uur

De compassietraining is een verdieping van mindfulness. Het is een achtweekse cursus die een keer in de twee weken plaatsvindt. Voor info: www.lesinmindfulness.nl/trainingen.

STACCATO musicaltheatergezelschap

Wijkcentrum Holleblok Huizen 20.00 uur

Iedere week repeteert een enthousiaste groep mensen tussen de 16 en 65 jaar om jaarlijks een musicalvoorstelling op de planken te brengen. Wil je een repetitie bijwonen, meld je dan aan via www.staccato-huizen.nl.

Bridge

De Kaers Huizen 20.00 uur

Wij denken dat dit voor beginnende bridgers een uitstekende gelegenheid is om de bridgesport te beoefenen in een gezellige clubsfeer. www.nbccclubsite.nl/club/24053.

woensdag 5 april

Taalcafé

De Malbak Blaricum 12.00 uur

Anderstaligen zijn elke woensdag van 10.30 tot 12.00 uur welkom bij het Taalcafé. Hier kunt u uw Nederlands verbeteren door gesprekjes te voeren met Nederlandstaligen.

The Cosmic Carnaval

Theater De Boerderij Huizen 18.30 uur

Na de release van live-platen 'A Night At The Carnival' en 'The Cosmic Carnival Express' duikt de band de komende maanden de zelfgebouwde studio in om nieuw studioalbum op te nemen.

Cursus Fotografie Concept en Compositie

De Brassershoeve Huizen 19.15 uur

De cursus Concept en Compositie voor Gevorderden is bedoeld voor (amateur)fotografen die zich willen bekwamen in het conceptueel denken. Voor meer informatie: De Gooische Fotoschool, Helen Hofman, 06-42416743.

Biodanza - dans je leven!

Bewustzijnscentrum BALA Huizen 19.45 uur

Wil je ook ervaren wat biodanza is? Geef je dan nu op voor een proefles. Voor aanmelding en meer informatie, bel 06-29252929. Of kijk op www.biodanza-dansvanhetleven.nl en www.bewustzijnscentrum-bala.nl.

Inleiding Matthäus Passion

Brinkhuis Laren 20.00 uur

In deze lezing over de Matthäus Passion licht Sebastiaan van Eck, cellist en Bach-kenner, facetten van dit bijzondere werk nader toe. Met de indrukken van deze avond luistert u ongetwijfeld met andere oren naar de uitvoeringen in de regio. Info en aanmelden: www.volksuniversiteithetgooi.