Tess tijdens haar auditie.
Tess tijdens haar auditie. Foto: Talpa

Tess (12) strijdt vrijdag tijdens The Battles in The Voice Kids

NAARDEN - Tess (12) uit Naarden heeft zich met succes geplaatst in de zangwedstrijd van The Voice Kids en vrijdag zal ze opnieuw stralen in het vervolg van het tv-programma: The Battles.

Tess zong tijdens haar eerste auditie het gevoelige nummer 'Hurt' van Christina Aguilera. Dat deed ze zo goed dat ze nu mag samenwerken met coach Marco Borsato. Tijdens The Battles zal ze het in een rechtstreekse confrontatie op moeten nemen tegen een andere kandidaat. Moeder Esther van Schaik vertelt dat de app ontplofte na haar optreden. "Tess vindt het heel leuk allemaal, maar ze is er ook rustig onder."

Singer
Tess stond al wel eerder op het podium in Singer. "Dat was met een stuk van toneelvereniging Papagaai uit Laren. Mijn man Patrick en ik zijn lid en ze zochten kinderen. Tess deed auditie en zo gebeurde het."

Hockey
Tess is een heel muzikaal meisje. Ze zingt de hele dag en doet dat ook graag met haar drie zusjes. Ze werd door haar vriendinnen opgegeven voor The Voice. "Het waren haar vriendinnen die ze kent van het St. Vituscollege in Bussum en van de hockey bij Gooische. Ze moest er even over nadenken, maar ze vond het eigenlijk wel leuk. We hebben samen het nummer 'Hurt' gekozen. Ze zong het vaak en ook heel goed. Wat betreft haar kleding wist ze precies wat ze aan wilde doen. Ik vond het als moeder heel bijzonder om te zien. Aan de ene kant dacht ik: moet dit, maar aan de andere kant ben ik natuurlijk ook heel trots."

The Voice Kids is vrijdag vanaf 20.30 uur te zien bij RTL 4.