Afbeelding
Foto: Surfclub Gooimeer

Surfclub Gooimeer Huizen ruim 40 jaar jong

SURFEN Een paar surfers staken op 15 mei de koppen bij elkaar en besloten dat windsurfen in Huizen alleen maar goed tot ontwikkeling kan komen als er één gezicht naar buiten is. Ze besloten tot oprichting van de Vereniging Surfclub Gooimeer.

Meteen bleek het belang van één gezicht, want de gemeente stond niet te springen om mee te werken aan windsurfen in Huizen. Sterker nog, de gemeente zag de surfers helemaal niet zitten en groef greppeltjes waardoor men niet bij het water kon komen. Die greppeltjes werden door de surfers meteen weer dichtgegooid!

Clubgebouw
Maar het is allemaal goed gekomen. Op het recreatieterrein Gooierhoofd aan de Zuiderzee 63 in Huizen staat nu het prachtige clubgebouw van Surfclub Gooimeer. Het bestaat uit een stalling voor 200 surfboards, kleedkamers, douches, toiletten, een terras en een kantine. Leden hebben via een codekaart en sleutel op elk moment van de dag toegang tot de kleedkamers, douches en toiletten en tot de stallingloods waar hun windsurfboards liggen.

Lessen
Bij de surfclub kun je terecht voor surflessen en surftrainingen, gegeven door gediplomeerde instructeurs. Er worden clubavonden gehouden waar je onder meer alle kneepjes kunt leren van hoe om te gaan met modern surfmateriaal. Voor de jeugd tussen 7 en 15 jaar is er jaarlijks een surfkamp op de eigen stek aan het Gooimeer. Natuurlijk zijn er ook wedstrijden, met als klassiekers de 'Eilandtrofee' - wie kan het snelst vanaf het surfstrand het eiland Huizerhoef ronden - en de 40+-Kaasrace. Deze wedstrijd was speciaal bedoeld voor veertigplussers, maar jongeren vonden het zo gezellig dat nu iedereen mag meevaren!

SUP en kite
De club speelt ook in op nieuwe trends. Leden kunnen gebruikmaken van SUP-boards van de club en er zijn procedures gestart om kitesurfen in Huizen mogelijk te maken.

Op de website van de surfclub www.surfclub.nl is uitgebreid te lezen wat de club te bieden heeft en wat de kosten zijn. Voor jeugd t/m 17 jaar gelden speciale lage tarieven. Lid zijn van de surfclub betekent ook dat je af en toe de handen uit de mouwen steekt, bijvoorbeeld door bardienst te draaien of te helpen het gebouw te onderhouden.