Afbeelding
Foto: Kimmy Visser

Aangepast sporten in Huizen en omgeving

Bewegen is goed voor iedereen, maar is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als je een lichamelijke of verstandelijke beperking hebt, is het niet altijd makkelijk om een sportactiviteit te vinden die geschikt én leuk is. Toch zijn er veel mogelijkheden in het Gooi! Aangepast sporten omvat een lichamelijke, verstandelijke, auditieve of visuele beperking, chronische aandoening of een stoornis binnen het autismespectrum.

De regiomedewerker aangepast sporten van Team Sportservice ‘t Gooi informeert je graag over de mogelijkheden door middel van een persoonlijk beweegadvies. Samen met lokale sportaanbieders worden er regelmatig clinics georganiseerd. Dan kan iedereen eerst ervaren of de sport goed bevalt alvorens door te stromen naar een vereniging. Zo brengen we sporters en sportaanbieders met elkaar in contact.

Vanuit het regionale samenwerkingsverband ondersteunt Team Sportservice niet alleen de inwoners van het Gooi, maar ook de verenigingen die een aangepast sportaanbod (willen) aanbieden. Zoals ondersteuning bij het opzetten van een nieuwe activiteit of juist de promotie ervan.

Een greep uit mooie, lokale voorbeelden uit Huizen:

Badmintongroep Huizen
Een fanatieke badmintongroep, bestaande uit lopers en mensen in een rolstoel, die wekelijks bijeenkomt in sporthal de Baat. Na afloop drinken de leden van badmintonvereniging Huizen ’96 altijd nog even een kop koffie samen.

Atletiek Huizen
Leuke, diverse groep sporters bij AV Zuidwal die sinds 2006 verschillende onderdelen van de atletiek aangeboden krijgen onder deskundige leiding van de trainers. Ook doen de lichamelijk beperkte atleten regelmatig mee aan wedstrijden en evenementen in Nederland zoals RaceRunning.

Recreatiegroep Huizen
Iedere zaterdagochtend staat er weer een nieuwe sport op het programma van de recreatiegroep in Huizen. Een enthousiaste groep voor mensen die de aansluiting niet kunnen vinden bij de reguliere sportvereniging bijvoorbeeld door vermoeidheidsklachten en neurologische of lichamelijke beperkingen.

Natuurlijk is er veel meer aanbod in Huizen op het gebied van aangepast sporten. Het volledige overzicht vind je op www.unieksporten.nl/huizen.

Heb je vragen of wil je meer informatie over aangepast sporten in het Gooi? Kijk dan op https://jouw.teamsportservice.nl/gooi/voor-jou/aangepast-sporten.