Afbeelding
Foto: Pixabay

Themamiddag ouderenbonden over valpreventie

Zorg

HUIZEN - De samenwerkende ouderenbonden KBO-PCOB houdt maandag 8 november van 14.30 tot 16.15 uur een themamiddag over valpreventie. Deze vindt plaats in de Thomaskerk aan de Huizermaatweg 61. De inloop start 14.00 uur. 

Iedere dag belanden er 282 ouderen (65+) door een val op de SEH, dit is slechts 10 procent van het totaal aantal valongevallen van ouderen. De gevolgen hiervan zijn enorm, zowel in persoonlijk leed als maatschappelijke zorgkosten. Door de dubbele vergrijzing groeit dit probleem explosief.

Een val van een oudere heeft vaak grote gevolgen. Bijna de helft van het aantal valongelukken gaat met letsel gepaard. Ouderen kunnen hierdoor hun zelfredzaamheid tijdelijk of voorgoed verliezen.

Fysiotherapeut
Nu ouderen langer thuis blijven wonen, wordt goede voorlichting over valpreventie in de thuissituatie des te belangrijker. Op deze themamiddag zal de heer Thijs Maasen, fysiotherapeut, aanwezigen informeren hoe de kans op vallen kan worden voorkomen en/of verkleind. Voor deze themamiddag wordt geen coronatoegangsbewijs gevraagd.

In het gebouw is een ringleiding aanwezig en de Belbus kan voor vervoer zorgen, bereikbaar via 035-5288266. Ook niet-leden zijn van harte welkom.