Afbeelding
Foto: Enter Media

HLB KoffieAcademie over lokaal nieuws

Algemeen

HUIZEN - Carin van den Berg, eindredacteur van het Nieuwsblad voor Huizen/Huizen Extra, is 10 november van 10.00 tot 11.00 uur te gast bij de HLB Koffie Academie in de Huiskamer van bibliotheekvestiging aan Plein 2000 nummer 1.

Lokale omroepen en gratis huis-aan-huis-kranten zijn veel belangrijker voor onze informatievoorziening dan algemeen bekend is. In de eerste weken van de lockdown trokken deze websites twee tot drie keer zoveel bezoekers dan daarvoor.

Inkomstenbronnen
Tegelijkertijd dreigden veel lokale media om te vallen omdat zij sterk afhankelijk zijn van inkomstenbronnen die door de lockdown vrijwel zijn opgedroogd. Denk aan reclame van lokale ondernemers en betaalde opdrachten van derden, zoals de registratie van publieksevenementen, festivals en marathons.

Carin van den Berg vertelt over haar werk, hoe lokale media zich ontwikkelen, hoe nieuws geselecteerd wordt en wat voor soorten nieuws er zijn. Van het publiek wil zij graag weten hoe zij naar nieuws kijken, wat zij aan lokaal nieuws missen en hoe zij de toekomst van lokaal nieuws zien.

Reserveren kan via www.bibliotheekhlb.nl.