Naast het reguliere basketbal zoals hier op de foto, start de club nu ook met Walking Basketball.
Naast het reguliere basketbal zoals hier op de foto, start de club nu ook met Walking Basketball. Foto: Bob Awick (archief)

Kick-off Walking Basketball bij Quick Runners

Sport

HUIZEN - De kick-off van het Walking Basketball bij basketbalvereniging Quick Runners vindt donderdag 11 november plaats in sporthal de Wolfskamer.

Walking Basketball is een nieuwe vorm van basketbal. Passen, dribbelen, schieten en scoren zijn niet anders dan bij ‘gewoon’ basketballen. De enige twee belangrijkste afwijkende regels zijn:

1. Er mag niet gerend en gesprongen worden
2. Er mag géén fysiek contact gemaakt worden

Ouderen
Walking Basketball is geschikt voor iedereen die niet (meer) kan of wil rennen maar wel wil basketballen. Het is daarom bij uitstek gericht voor ouderen - 50 tot … jaar - die zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Maar iedereen die zich tot deze vorm van basketbal voelt aangetrokken is welkom”, aldus de club.

Tijdens de kick-off kunnen deelnemers ervaren wat Walking Basketball inhoudt. Er is een praktijkgedeelte in de vorm van een demonstratie, waaraan men kan deelnemen. Na afloop van de eerste activiteit is er een gezellige gezamenlijke afsluiting.

Kick-off
De kick-off vindt plaats op 11 november om 14.00 uur in Sporthal de Wolfskamer aan IJsselmeerstraat 3d met een ontvangst in de kantine. Deelname is gratis en deelnemers moeten een sportoutfit en zaalsportschoenen meenemen. Vanaf 11 november is er elke donderdag van 15.15 tot 16.45 uur Walking Basketball.