Blijf Fit 50+ pittig, dinsdag 9 november.
Blijf Fit 50+ pittig, dinsdag 9 november.

Vrijdag 5 november


Bodyshape

9.00 uur | Huis van Eemnes 

Bodyshape is een vorm van bewegen op muziek waarbij aan alle spiergroepen aandacht wordt besteed. Wilt u op verantwoorde wijze aan uw conditie werken, kom dan eens vrijblijvend langs of neem contact op met Joyce, 06-52537228, vier proeflessen gratis.

Boksen | 60+ 

9.30 uur | Wijkcentrum Holleblok

Voor meer uithoudingsvermogen, coördinatie en zelfvertrouwen. Gratis koffie en thee. bokshandschoenen zijn aanwezig. Gratis proefles? Ga naar Bvk-sports.nl of neem contact op: 06-36430287 | Bert@bvk-sports.nl.

Bowls

10.00 uur | Huis van Eemnes 

Bowlsclub het Gooi is een vereniging met ongeveer 30 leden die in een gemoedelijke sfeer met elkaar het spel bowls spelen. De club kent leden van 60+. Het gaat om het plezier en een gezellige sfeer. De speeldag is vrijdag van 10.30 tot 13.30 uur met een half uur pauze. Bowls is een ideale sport voor ouderen omdat het vooral om techniek en tactiek gaat en lichamelijke snelheid geen rol speelt.

Old Stars walking hockey

10.00 uur | Larense Mixed Hockey Club Laren

Iedere vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. Walking hockey is bedoeld voor hockeyers/sters vanaf 55 jaar. Nadere info: lmhc.nl ->hockey->old stars hockey.

De PC Helpdesk BEL 

10.00 uur | Brinkhuis Laren

De PC Helpdesk Bel is iedere werkdag geopend van 10.00 - 12.00 uur. Zie ook: www.pchelpdeskbel.nl. Voor al uw vragen en/of problemen met uw Android, Windows of Apple-computer, tablet of smartphone.

Formuliereninloop 

10.00 uur | Huis van Eemnes 

Het spreekuur Formuliereninloop van Humanitas is er voor directe hulp bij vragen over geldzaken. Dat kan gaan over een DigiD, maar ook over toeslagen of de belasting.

Geef-en-neemtafel

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Serviesgoed, vazen of speelgoed dat nog goed is maar waar we niks mee doen. Breng wat u kunt missen en haal van de tafel wat u nodig heeft.

Mamacafé

10.00 uur | Holleblok Huizen

Op vrijdagochtend ie er Mamacafé in wijkcentrum Holleblok. Een vast moment waarop zwangere vrouwen en ouders van baby’s en peuters elkaar kunnen ontmoeten. Aanmelden is niet nodig en toegang is gratis.

Peutervoorlezen 

11.00 uur | Bibliotheek
Laren-Blaricum Laren

Elke week kunnen peuters & kleuters heerlijk luisteren naar een verhaal in de bibliotheek Laren. Een team van bijzondere voorlezers zit vanaf 11.00 uur klaar om de peutertjes tot 11.30 uur in de peuterhoek heerlijk voor te lezen.

Meer Bewegen voor Ouderen 

11.30 uur | Holleblok Huizen

Elke vrijdag van 11.30 tot 12.30 uur een 60+ gymles; zittend en staand. In de schoolvakanties zijn er geen lessen. Gratis proefles. Docent Froukje van ’t Hoff. Info: 06-34110723.

Taalcafé voor anderstaligen 

13.30 uur | Bibliotheek Huizen 

Elke vrijdagmiddag is er op Plein2000 van 13.30 tot 15.00 uur weer taalcafé. De inloop is gratis. We praten met elkaar in kleine groepjes met een kopje thee of koffie erbij.

Formuliereninloopspreekuur 

14.00 uur | Bibliotheek Huizen 

Het Formuliereninloopspreekuur biedt directe hulp bij allerhande vragen over in te vullen formulieren en geldzaken. Vrijwilligers van Humanitas helpen je om weer overzicht te krijgen in je administratie.

Eemnes kookt!

17.30 uur | Huis van Eemnes 

Een groep met gastkoks van jong tot oud neemt onze keuken over en kookt een volledig driegangenmenu.

'Oppasopa'

19.00, 20.00 en 21.00 uur |
Huis van Eemnes

In de voorstelling 'Oppasopa' houdt Rik Hoogendoorn een vermakelijke en herkenbare monoloog over opvoeden en de generaties die nu de aarde bewandelen.

Zaterdag 6 november

HuizenDuurzaam spreekuur

11.00 uur | Bibliotheek Huizen 

Energiecoöperatie HuizenDuurzaam helpt je woning verduurzamen. Vragen over hoe jouw huis energiezuiniger kan worden? Kom naar dit spreekuur in de Bibliotheek. We geven tips en kunnen ook op huisbezoek komen. Gratis en vrijblijvend.

Wij zien Laren wel zitten 

13.30 uur | Voormaliig
Rabobankgebouw Laren

Kunstenaars en creatievelingen hebben zich geworpen op het thema 'Zitten'. In veel gevallen wordt een eigen boodschap verbeeld. Ook foto’s of platen van ‘jouw monument’ hangen te kijk!! Ieder weekend is het publiek van harte welkom.

Zondag 7 november

Maak een kijkdoos 

13.00 uur | Geologisch Museum
Hofland Laren

Laat je inspireren door de diorama’s in het museum. Dit zijn eigenlijk een soort kijkdozen. Wat voor kijkdoos maak jij? Ga je voor lopende en vliegende dino’s, of een met zee met ammonieten en schelpen?

'Romeo en Julia'

15.00 uur | Huis van Eemnes 

Het beroemdste liefdesverhaal aller tijden door slechts één persoon verteld? Jazeker, dat kan! 'Romeo en Julia', een prachtige jeugdvoorstelling waarin je je helemaal zult verliezen.

Maandag 8 november

De PC Helpdesk BEL 

10.00 uur | Brinkhuis Laren

De PC Helpdesk Bel, gevestigd in Het Brinkhuis in Laren, is iedere werkdag geopend van 10.00 - 12.00 uur. Zie ook: www.pchelpdeskbel.nl. Voor al uw vragen en/of problemen met uw Android, Windows of Apple-computer, tablet of smartphone.

Gespreksgroep 't Zwaantje

14.00 uur | Holleblok Huizen

Heb je behoefte aan een luisterend oor, mensen waarmee je kan delen, dan ben je welkom bij 't Zwaantje. Voor iedereen, jong en oud, mannen en vrouwen. Info: Cécile Peek, cecilepeek@gmail.com.

Themamiddag 

14.30 uur | De Thomaskerk Huizen

'Valpreventie'. Laat u informeren hoe u de kans op vallen kunt verkleinen/voorkomen. Nu ouderen langer thuis blijven wonen, wordt goede voorlichting over valpreventie in de thuissituatie des te belangrijker. Op deze themamiddag zal Thijs Maasen (fysiotherapeut) u informeren hoe u de kans op vallen kunt voorkomen/verkleinen.

Golden Oldies dansles

15.15 uur | Wijkcentrum
Meentamorfose Huizen

In het wijkcentrum de Meentamorfose is er van 15.15 tot 16.15 uur een Golden Oldies dansles (60+). We hebben een jazzy dansstijl en dansen voor ons plezier. Gratis proefles. 

Wandelfit Huizen

19.00 uur | Evenemententerrein
De Wolfskamer Huizen

Dit wandelprogramma is voor iedereen die meer wil gaan bewegen op een laagdrempelige manier. Onder begeleiding van een gecertificeerd wandeltrainer wordt het wandelen heel rustig opgebouwd en afgewisseld met leuke oefeningen.

50 + Fit met elastiek

19.30 uur | Holleblok Huizen

Buurtcentrum Holleblok organiseert sportlessen voor 50-plussers onder de noemer: 'Fit met elastiek'. Neem een yogamatje mee. Aanvang: 19.30 - 20.30 uur. Eerste les gratis, 10 lessen voor 40 euro.

Spreekuur rechtswinkel 

19.30 uur | De Draaikom Huizen

Heeft u vragen of advies nodig over een (juridische) kwestie, dan kunt u terecht bij de rechtswinkel. U wordt geholpen door een team van twee deskundige juristen die over diverse rechtsgebieden advies en/of informatie kunnen geven. U bent welkom.

Dinsdag 9 november

OldStars volleybal

10.00 uur | Huis van Eemnes 

Volleybalverenigingen Voleem uit Eemnes en The Smashers uit Laren bundelen krachten. Vanaf dinsdag 5 oktober 10.00 uur start de eerste OldStars groep. In Het Huis van Eemnes is iedereen welkom voor koffie of thee. De eerste 10 trainingen zijn gratis.

Dansplezier 50+ 

12.00 uur | Brinkhuis Laren

Een laagdrempelige dansles, met of zonder stoel en voor de gezelligheid. Rollator en rolstoelgebruikers ook welkom. Lift aanwezig. Gratis proefles. Informatie en aanmelden: Froukje van 't Hoff; 06-34110723.

Blijf Fit 50+ pittig

15.30 uur | Wijkcentrum Holleblok

Elke dinsdag van 15.30 tot 16.30 uur Blijf Fit 50+ pittig niveau. Gratis proefles. Docent Froukje van ’t Hoff. Info: 06-34110723. 

Film aan de Brink 

19.30 uur | Brinkhuis Laren

'Nomadland'. Fern is een vrouw van in de 60 die alles kwijt is geraakt sinds de kredietcrisis. Ze begint een reis door het Amerikaanse westen dat aan het veranderen is.

Woensdag 10 november

Doortrappen fietsevent

8.30 uur | Huis van Eemnes 

Sportief en Gezond BEL biedt in samenwerking met de Fietsersbond alle 65- plussers in de gemeente de mogelijkheid deel te nemen aan de trainingtips voor langer fietsplezier. Aanmelden per mail via f.lueb@fietsersbond.nl.

Badmintonnen 

13.30 uur | Verenigingsgebouw
De Baat Huizen

Iedere woensdagmiddag van 13.30 uur tot 14.30 uur gezellig een uurtje badmintonnen voor mensen met een lichamelijke beperking. Het geheel onder begeleiding van een trainster. Info: 06-54348874.

Film aan de Brink 

19.30 uur | Brinkhuis Laren

'The Farewell'. De Chinees-Amerikaanse Billi keert terug naar China om voor de laatste keer haar terminaal zieke grootmoeder te zien. De kankerdiagnose wordt door de familie evenwel verborgen gehouden voor de matriarch.

Donderdag 11 november

Computerhelpdesk

10.00 uur | Brassershoeve Huizen

Hulp nodig met uw laptop, tablet of smartphone? Dinsdag en donderdag tussen 10.00 - 12.00 kunt u zonder afspraak terecht in de Brassershoeve Waterstraat 2 te Huizen. Deskundige vrijwilligers staan klaar om u te helpen. Kosten: € 4,- per bezoek.

Film aan de Brink

14.30 uur | Brinkhuis Laren

'Fete de Famille'. Op een mooie zomerdag is een familie samengekomen om de zeventigste verjaardag van het familiehoofd te vieren. De sfeer is goed, totdat de jongste dochter plots komt binnenvallen.

'Trio cabaretiers try-outen'

20.15 uur | Brinkhuis Laren

'Trio cabaretiers try-outen', is een avondvullende voorstelling waarin drie cabaretacts ieder 30 minuten van hun (nieuwe) voorstelling komen try-outen.


Ook weer begonnen met
activiteiten? Meld ze dan via
Gooiagenda.nl.