Kok Chen, manager Khanh en Dylon van de bediening van La Maison.
Kok Chen, manager Khanh en Dylon van de bediening van La Maison. Foto: Bob Awick

Grenzeloos genieten bij La Maison in Nautisch Kwartier

HUIZEN Restaurant La Maison is de nieuwe ster aan het firmament in het Nautisch Kwartier. Waar voorheen Dickens en GIJS zaten aan de Havenstraat 315 kunnen bezoekers nu grenzeloos genieten van de Franse en Aziatische keuken.

Gasten kunnen in een ontspannen sfeer de hele avond genieten van diverse gerechten van de kaart. ‘'Wij hebben gekozen voor topkwaliteitproducten om de beste smaaksensatie te creëeren. Alle gerechten worden met zorg opgemaakt en geserveerd. Een ware luxe beleving in een chique en moderne setting'', legt Khanh uit. Zij is samen met kok Chen eigenaar van het restaurant.
Vanuit de gedachte dat kwalitatief eten niet duur hoeft te zijn, biedt La Maison gasten bij het diner onbeperkte keuze van de hele kaart voor een vaste prijs. Alleen voor desserts is een meerprijs. "Je mag bij ons één gerecht kiezen per ronde. Als die op is, kies je het volgende. We willen dat onze gasten hier echt genieten van het eten en daar de tijd voor nemen."
Op de kaart is een mix van Franse en Aziatische gerechten te vinden. Bijvoorbeeld de Beef Truffle Maki. De truffel geeft het gerecht een mooie smaak en de portie bestaat uit vier stuks. Wie voor Frans wil gaan, kan kiezen voor de French Lamb Racks. Mals en puur van smaak worden de twee racks met een romige aardappelpuree opgediend. De keuze is ruim en aan vegetariërs en visliefhebbers is ook gedacht. Als dessert is de panna cotta een aanbeveling. "Die maken we hier zelf." Deze is zijdezacht en heeft een warme vanillesmaak die pas naar boven komt als de frisheid van het laagje mangogelei is weggetrokken. Een frisse voldane afsluiting van de maaltijd. "Een dessert is een belangrijke afsluiting van een lekkere maaltijd." Het is ook een feestelijke afsluiting door hoe het is opgediend, tot het vlinderchocolaatje aan toe.
Het is een gedurfde zet om tijdens deze onzeker tijd met corona een nieuw restaurant te starten. "Huizen heeft nog niet een dergelijk restaurant en wij geloven in de horeca en deze plek. Het ligt naast de haven, met een grote parkeerplaats en een terras." Manager Khanh begon jong in de horeca als bijbaantje en na haar opleiding werkte ze op kantoor. "Ik vond dat niets, ook al verdiende ik er meer. Ik wilde weer terug naar de horeca. Mensen gelukkig maken door ze een fijne avond te bezorgen. Dat is wat we hier doen."
Lunchen is in het restaurant ook mogelijk. Dan zijn er een aantal gerechten van de dinerkaart los verkrijgbaar, maar ook een broodje of een salade.
La Maison is zeven dagen per week van 12.00 tot 22.00 uur geopend. Wie een indruk wil krijgen kan 12 november vanaf 18.30 uur terecht voor een hapje en een drankje op de Grand Opening. Voor meer info: restaurantlamaison.nl.