Afbeelding

Gerdien Veerman

Interieurarchitect, 34 jaar, Huizer sinds haar geboorte, met 3,5 een uitstapje naar Haarlem.

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik ben interieurarchitect en werk 3 dagen per week bij Voogt Naval Architects in Haarlem als projectengineer voor het interieur van luxe privéjachten. Daarnaast heb ik een eigen bedrijf: GV Interieuradvies & Ontwerp."

Van welke (sport)club ben je lid?
"Geen een, maar ik ben nauw betrokken bij s.v. Huizen. Graag ga ik eens per week zwemmen in de Meent. Daarnaast pak ik samen met mijn man en dochter graag de fiets om in de omgeving te fietsen."

Favoriete boek?
"'Kind van de rivier' van Irma Joubert."

Favoriete film?
"'The girl with the pearl earring'."

Je hebt een vrije dag, wat ga je doen?
"Een schilderij opzetten en heerlijk ontspannen schilderen."

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
"Ik vraag me af waarom het gat van de Keucheniusstraat na al die jaren nog steeds een gat is. Daarnaast vind ik het jammer dat er zo veel historie van Huizen in de loop der jaren is gesloopt en is vervangen door onaantrekkelijke architectuur. Hierbij denk ik aan het oude postkantoor."

Gordijnen of jaloezieën?
"Gordijnen, die geven meer warmte en een huiselijke sfeer."

Naar welk land zou je nog willen?
"Naar Canada vanwege het landschap en de ongerepte natuur. Het lijkt me fantastisch om dat met een camper te ontdekken."

Wat is je favoriete spreuk?
"'Less is more' van Ludwig Mies van der Rohe (architect). Dit spreekt me op meerdere vlakken aan. Of het gaat om het dagelijkse leven of het inrichten van een ruimte, het is al snel druk. Minder geeft overzicht en ruimte waardoor je er meer van kunt genieten."

Waar ben je trots op?
"Ik ben trots op de nieuwe accommodatie van s.v. Huizen en de inrichting, omdat daarin de identiteit van de vereniging terug is gekomen. Ik wens de club vele mooie jaren toe in de nieuwe accommodatie."