Kleine beeldjes maken met Marloes van Eerden start 17 september in het Brinkhuis.
Kleine beeldjes maken met Marloes van Eerden start 17 september in het Brinkhuis.

donderdag 11 september

Schildercursus

Kunstenares Sonja Leefers geeft in september haar teken- en schilderlessen in De Engel aan de Cesar Francklaan 13 te Huizen. De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De cursus, bestaande uit twaalf lessen, wordt gegeven op dinsdag- en/ of donderdagochtend. Tijd: van 09.30 tot 12.00 uur. Kosten: € 216,- excl. materiaal. www.sonja-art.nl.

Koersballen en klaverjassen

Liefhebbers van klaverjassen zijn welkom op donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur in wijkcentrum De Malbak. Koersballen kan op de donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur.

Songhunters in Theater

Ad Visser, JP den Tex en Jim de Groot zijn songhunters en eigenzinnige performers en stuk voor stuk op zoek naar dé absolute song. Samen staan zij op het podium in Theater de Brink in Laren. Tijd: 20.15 uur. Kosten: € 15,-. Reserveren via reserveren@hartvanlaren.nl

vrijdag 12 september

Mamacafé

Mamacafé Huizen is voor a.s. moeders en moeders met baby's en hun broertje of zusje tot vier jaar. In het café kunnen zij andere moeders en aanstaande moeders leren kennen, om zo ervaringen uit te wisselen. Het mamacafé is elke vrijdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur in wijkcentrum 't Vuronger, Schoolstraat 6 Huizen.

Concert

De organist van de Meentkerk, Hendrik Jan de Bie, geeft een orgelconcert op het Leeflang-orgel in de Meentkerk te Huizen. Het is dan precies 25 jaar geleden dat het Leeflang-orgel in gebruik genomen werd. Tijd: 20.00 uur, toegang is gratis.

Schilderen en tekenen voor volwassenen

Schilder- en tekenlessen, gegeven door Emilie Lindenberg gaan van start. Kosten: € 145, - voor 12 lessen, exclusief materiaal. Wie in september inschrijft voor twee keer twaalf lessen betaalt € 285,-. De lessen starten 12, 15 en 17 september en worden gegeven in het Brinkhuis in Laren. Aanmelden via info@emilielindenbergh.com.

zaterdag 13 september

Tweedehandskleding- en speelgoedbeurs

Peuterspeelzaal Binckie houdt voor de tweede keer een tweedehandskleding- en speelgoedbeurs op het terrein aan de Kostverloren 7 te Laren. Mensen die hun spullen willen verkopen kunnen bij de speelzaal een plekje huren voor € 10,-. Er dient dan zelf voor een tafel of kraam gezorgd te worden. Vanaf 12.00 uur zijn de verkopers welkom om zich te installeren. De beurs zal plaatsvinden van 13.00 tot 15.00 uur. Aanmelden via: info@peuterspeelzaalbinckie.nl.

Ontmoeting schrijfster Milou van der Will

In de Bruna aan de Kerkstraat in Huizen is schrijfster Milou van der Will aanwezig. Zij heeft onlangs haar nieuwe boek 'In mijn bloed uitgebracht', dat vanaf eind augustus in de winkel ligt. Schrijfster Van der Will zal van 14.00 tot ongeveer 15.30 uur aanwezig zijn in de boekhandel om te praten over haar boek.

Repair Café

Repair Café Blaricum is weer actief in Buurtcentrum De Malbak. Tussen 10.00 en 13.00 uur staan de reparateurs klaar om kapotte spullen en kleding te repareren. Er is extra aandacht voor de fiets. Na afloop wordt een vrijwillige donatie op prijs gesteld.

zaterdag 13 september tot zondag 9 november

Tentoonstelling

In de tentoonstelling 'Kind van 70' worden schilderijen van kunstenaar Wouter Stips getoond. Ter ere van zijn 70ste verjaardag zijn de meest recente schilderijen en glassculpturen uitgekozen. Tijdens de tentoonstelling is muziek van componist en musicus Robert Jan Stips te horen. Ook wordt er tijdens de tentoonstelling een documentaire afgespeeld, gemaakt door Ab Talmon en Jan Ketelaars. Zij volgden Stips een jaar lang met de camera. De tentoonstelling is te zien in Singer Laren. Alle werken zijn te koop.

zaterdag 13 september tot zondag 11 januari

Tentoonstelling

Singer Laren toont het veelzijdige oeuvre van de Franse kunstenaar Raoul Dufy, die voor het eerst in zestig jaar weer in Nederland te zien is. De tentoonstelling presenteert meer dan honderd schilderijen, tekeningen, aquarellen, stofontwerpen en jurken. De tentoonstelling is grotendeels samengesteld uit een particuliere verzameling, aangevuld met bruiklenen uit binnen- en buitenland.

zondag 14 september

Verhaal halen

In het restaurant van De Rustmaat vertellen vijf vertellers korte verhalen. De verhalen zijn omlijst met live pianomuziek. Tijd: van 16.30 tot 17.30 uur. Vanaf 16.00 uur is er koffie en thee. Ook na afloop kan er nog iets gedronken worden. Adres: Monnickskamp 20 in Huizen.

maandag 15 september

Cursus: Verder leren over Windows 8.1

Mensen met kennis van XP, Vista en Windows 7 die nu verder willen leren over Windows 8.1 kunnen een cursus volgen. De cursus is verdeeld over twee maandagochtenden, 15 en 22 september. Tijd: van 09.30 tot 11.30 uur. Kosten: € 25,-. De cursus wordt gehouden in de Bibliotheek Eemnes. De cursus wordt ook gegeven op 29 oktober en 5 november. Aanmelden via eemnes.seniorweb.nl/Cursussen.

dinsdag 16 september

Cursus schilderen

Beeldend kunstenaar Marloes Eerden geeft cursussen, geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De cursus bestaat uit tien lessen en wordt gegeven in Wijkcentrum De Malbak in Blaricum, op dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur en dinsdagavond van 20.00 tot 22.30 uur. Meer informatie: 035-5250807.

Workshop

Kunstenares Janine van der Kaaij-Kruijmer geeft workshops Bloemen schilderen à la Janine. Aanwezigen leren een bloemenschilderij maken. Tijd: van 09.00 tot 12.00 uur. Kosten: € 37,50 inclusief materialen. Adres: Iepenlaan 21 in Huizen. De workshop wordt ook gehouden op 3 oktober. www.bloemenschilderijen.nl.

Ontmoeting Irma Joubert

De Zuid-Afrikaanse romanschrijfster Irma Joubert komt in het kader van de 'Week van de Afrikaanse roman' naar Nederland. De christelijke boekhandel De Echo organiseert een avond waarop de schrijfster en lezers elkaar kunnen ontmoeten. Adres: 't Visnet, De Ruyterstraat 7 in Huizen. Tijd: vanaf 19.30, gratis entree.

Lezing

Tijdens de bijeenkomsten van het Theosofisch Genootschap wordt de lezing 'Tolerantie en respect' gegeven. Na afloop is er gelegenheid voor het stellen van vragen en uitwisselen van gedachten. Adres: Dorpshuis de Blaercom, Schoolstraat 3 te Blaricum. Tijd: 20.00 uur, toegang is gratis.

woensdag 17 september

Cursus beeldjes maken

Tijdens deze cursus van tien ochtenden, gegeven door Marloes Eerden, gaan cursisten kleine beeldjes maken in was naar eigen ontwerp. Tijd: van 10.00 tot 12.30 uur in het Atelier van het Brinkhuis te Laren. Meer informatie: 035-5250807.

Inloopochtend Bibliotheek Huizen

Leden van de Stichting Gooische Stroomtram Huizen geven een terugbik op de historie van de beroemde en beruchte stoomtram. De ochtend is bestemd voor 55'plussers, maar iedereen is welkom en de entree is vrij. Zie ook www.bibliotheekhlb.nl. Tijd: van 10.45 tot 12.00 uur.

Cursus: iPad

SeniorWeb Eemnes organiseer in de Bibliotheek Eemnes een cursus over de iPad. De cursus bestaat uit vier woensdagochtenden, de eerste les wordt gegeven op 17 september. Eigen iPad meenemen. Tijd: van 09.30 tot 11.30 uur. Kosten: € 50,-. De cursus wordt ook gegeven vanaf 31 oktober. Aanmelden via eemnes.seniorweb.nl/Cursussen.

Wandeling

De Vrienden van het Gooi gaan met twee natuurgidsen op zoek naar reeën op de Westerheide bij Hilversum en Laren. De wandeling begint om 19.00 uur op de dagcamping aan de Hilversumseweg te Laren en duurt maximaal twee uur. Een verrekijker meenemen wordt aangeraden, de wandeling is gratis.

donderdag 18 september

Start homo-ontmoetingsgroep

Er starts een homo-ontmoetingsgroep voor mensen in en rond de kerk. Er worden drie avonden gepland in de Oosterlichtkerk en iedereen is welkom, ook mensen die liever luisteren dan praten. Tijd: 20.00 uur. Meer informatie: 06-24884208.

Lunchpauzeconcert

Pianiste Mirjam Rodrigues de Miranda verzorgt het maandelijkse lunchpauzeconcert in het gemeentehuis van Eemnes. Tijd: van 12.30 tot 13.15 uur, de zaal is open vanaf 12.00 uur. Kosten: € 10,-, inclusief brood en koffie.

Presentatie Parkinson

In het Parkinson Café vertellen Kees Vermunt en Koen Lucas over hun persoonlijke ervaringen en hoe om te gaan met parkinson. Plaats: de ridderzaal van Theodotion, Werkdroger 1 in Laren. Zaal open om 13.30 uur, om de informatietafel van de Parkinson Vereniging te bezoeken, 14.00 uur thee of koffie en om 14.30 begint de presentatie. Toegang is gratis.

Concert

Het Trio Anne van Egmond verzorgt een optreden in woonzorgcentrum De Bolder. Het concert is een initiatief van de Stichting Kunst & Cultuur Huizen. Ook bezoekers van buiten De Bolder zijn welkom, zij dienen € 7,50 te betalen. Tijd: 14.00 uur.

Ladies Night

Er wordt een speciale Ladies Night gehouden bij de nieuwe lifestylewinkel Daen Laren, Brink 25 te Laren. Onder het genot van een hapje en drankje kunnen aanwezigen de nieuwe najaarscollectie aanschouwen. Vanaf 18.00 uur.

De Zuid-Afrikaanse schrijfster Irma Joubert komt 16 september bij De Echo.