Voorzichtige start korfballers Huizen

HUIZEN - De korfballers van Huizen 1 zijn 30 augustus de competitie van het seizoen 2014-2015 gestart. Een, ten opzichte van vorig seizoen, enigszins gewijzigd Huizen was al ruim 2 weken bezig met de voorbereiding.

Vorig seizoen streed Huizen tot en met de laatste speelronde om het kampioenschap, maar via enkele beslissingswedstrijden haakte Huizen uiteindelijk af in de strijd om promotie. Wel wordt er dit seizoen wat verwacht van de formatie van coach Bas de Jong. Huizen verloor de eerste wedstrijd op eigen terrein met 9-10 van VZOD uit Kudelstaart, dus de 2e wedstrijd tegen het onbekende DTS uit Enkhuizen was er voor Huizen een om zich te revancheren.

De nationale korfbalbond heeft beslist dat er in de toekomst op een kleiner veld gespeeld zal gaan worden om zo het spel sneller en attractiever te maken. De korfbalverenigingen hebben een behoorlijk aantal jaar om deze nieuwe veldafmetingen te realiseren. Bij DTS lag er al zo'n 'klein' speelveld. Voor de korfballers van Huizen was dit even wennen en dit was ook te zien aan de beginfase. Huizen begon slecht en leek het initiatief al vrij snel uit handen te geven. Via een zeer omstreden gegeven strafworp in de allerlaatste minuut van de wedstrijd kwam Huizen uiteindelijk toch op 16-16 en nam het dus 1 punt mee uit Enkhuizen.