De kinderboerderij op het Oude Raadhuisplein was vorig jaar een enorm succes en is daarom nu nog groter.
De kinderboerderij op het Oude Raadhuisplein was vorig jaar een enorm succes en is daarom nu nog groter. Foto's: Bob Awick

Erfgooiersdag weer druk bezocht

HUIZEN - De Erfgooiersdag werd afgelopen vrijdag voor de tiende keer gehouden in het Hart van Huizen. Net als vorig jaar waren er weer veel mensen op de been. "Misschien zelfs meer en dat terwijl de dag toen tot 21.00 uur duurde en nu tot 18.00 uur", vertelt Loes Jongen namens het Hart van Huizen.

Het duurde wel even voor de grote bezoekersstromen op gang kwamen, omdat de zon zich pas later liet zien. Vanaf 14.00 uur begon het echt te lopen en was het erg druk. Vorig jaar was er al een nieuwe richting ingeslagen door het Hart van Huizen door te kiezen voor een vorm waarin de authentieke dorpskern van Huizen goed tot zijn recht komt. "Het is geen braderie meer maar meer een jaarmarkt, met veel aandacht voor de sfeer die er was in de tijd van de Erfgooiers." De kraampjes die er staan zijn van de ondernemers in het dorp of van buitenstanders die iets te bieden hebben op het gebied van buitenleven en authentieke producten. Omdat de kinderboerderij vorig jaar een succes was stonden er dit jaar nog meer dieren op het Oude Raadhuisplein, die door de kinderen maar wat graag even geaaid werden. "Ook waren er oud-Hollandse spelletjes. Kinderen konden een oud-Hollands tegeltje maken. Die waren niet aan te slepen."

Over de markt liep een groepje verklede Erfgooiers om de authentieke sfeer te verhogen.
Voor kinderen was er veel te zien en te doen, zoals hier het stokvangen.
Het werk van de smid kreeg veel bekijks.