Werk van Sia Vissers is vanaf vrijdag te zien in de Kunstroute Trappenberg.
Werk van Sia Vissers is vanaf vrijdag te zien in de Kunstroute Trappenberg.

donderdag 21 mei

Mediteren
aan het water

In het kader van de tentoonstelling 'Aan Het Waterwerken' wordt een meditatieworkshop gehouden met het thema 'Beweging aan het Water'. Aanwezigen leren hoe meditatie helpt te aarden, emoties los te laten en te ontspannen. 10.00 tot 11.00 uur. Uitlooppier achter Hotel Newport. € 5,-. Meenemen: klapstoel en warme kleding. Aanmelden: 035-5250223.

Themaochtend

De themaochtend staat in het teken van een nadere kennismaking met de multitouchtafel in samenwerking met de Historische Kring Eemnes. Er worden nieuwe foto's gepresenteerd door de Historische Kring. 10.00 tot 12.00 uur. De Bibliotheek vestiging Eemnes.

Gooische
Vrouwenzaken

Het thema van deze bijeenkomst is zelfvertrouwen. Vreneli Stadelmaier, directeur SHE Consult, geeft een presentatie. Om 10.30 uur staat de koffie klaar, om 11.00 uur start de bijeenkomst, de lunch en een pitch. € 19,75. Locatie: Het Brinkhuis, Brink 29 in Laren. Reserveren tot 19 mei: gooischevrouwenzaken@gmail.com.

Lunchpauzeconcert

De Bulgaarse pianiste Ani Avramova, woonachtig in Huizen, verzorgt op 21 mei het lunchpauzeconcert in het gemeentehuis van Eemnes. Ze geeft een pianorecital met werken van Bach, Mozart, Chopin en Debussy. Toegang 10 euro inclusief koffie en een broodje. Aanvang 12.30 uur, raadzaal open om 12.00 uur.

ANBO-Trefpunt

Tijdens het ANBO-Trefpunt kan iedereen terecht met vragen op allerlei gebied, zoals de regelgeving voor ouderen en informatie over instanties. 14.00 tot 15.30 uur. Wijkcentrum De Malbak, Wetering 122.

Veteranen Sociëteit

De bijeenkomst van de veteranensociëteit Huizen wordt gehouden in de Brassershoeve aan de Waterstraat 2 Huizen. Alle veteranen zijn hartelijk welkom van 14.30 tot 17.00 uur.

Ladies Night

Curves Huizen houdt een Ladies Night. Er wordt aandacht besteed aan het Curves Circuit en er staan verschillende stands met kleding, make-up, massages en pedicure. De avond is van 16.00 tot 20.00 uur, ook voor niet-leden. Plein 2000, 37.

Oeverzwaluwen

Geïnteresseerden kunnen de broedwand van de oeverzwaluwen met eigen ogen bekijken op de rioolwaterzuiveringsinstallatie nabij de Oude Haven in Huizen. IJsselmeerstraat 7. Rondleidingen zijn om 19.00 en 20.00 uur.

Alzheimer Café

Het thema van het Alzheimer Café is 'Welkom in de digitale wereld'. Deze wereld wordt langzaamaan steeds meer dementie-vriendelijk; zo is de Dementia-App onlangs gepresenteerd. De makers hiervan zijn aanwezig bij het café. 19.30 tot 21.00 uur. Het Brinkhuis te Laren.

vanaf donderdag 21 mei

Zomeravondbridge

Bridgeclub De Bridgegooiers houdt elke donderdagavond zomeravondbridge in de Blaercom. 20.00 uur start het spel, graag aanwezig om 19.45 uur. Niet-leden betalen € 2,-.

vrijdag 22 mei

Mamacafé

(Aanstaande) ouders en ouders met een baby en hun broertjes en zusjes tot vier jaar zijn welkom in het mamacafé . Onder het genot van een kopje koffie of thee worden er ervaringen uitgewisseld. 10.00 tot 11.30 uur in wijkcentrum 't Holleblok, Holleblok 2a Huizen.

Strandfeest

Versa Welzijn en buurt- en speeltuinvereniging Ons Genoegen houden een disco voor kinderen van negen t/m twaalf jaar. Het thema is strand en iedereen mag in zomerse kleding komen. Niet-leden van de speeltuin betalen € 1,50. Er staat een glaasje limonade klaar, overige consumpties dienen apart betaald te worden. 19.30 tot 21.30 uur. 06-33103836.

Introductie
tot de tarot

Tijdens deze workshop krijgen aanwezigen inzicht in hoe het spel tarot werkt en hoe dit op een eenvoudige manier kan worden gespeeld. De structuren en individuele kaarten worden behandeld. € 30,-. 19.30 tot 22.00 uur. Yogacentrum Surya, Logger 8 in Huizen. Aanmelden: yogacentrumsurya@outlook.com.

tot vrijdag 22 mei

Tentoonstelling

De Vogel Werkgroep het Gooi en Omstreken houdt een tentoonstelling 'Vogels in het Gooi'. De expositie bevat beelden van typische, maar ook zeldzame Gooise vogels. Bibliotheek Huizen. Toegang is gratis.

vanaf vrijdag 22 mei

Verkoopexpositie

Kunstliefhebbers kunnen werken van beeldhouwster Ellen Hofstee, schilderes Mueiël Boer en Sia Vissers komen bewonderen in De Trappenberg in Huizen. De werken van de kunstenaressen zijn ook te koop. Maandag t/m vrijdag, 9.00 tot 18.00 uur. Zaterdag gesloten en zondag open van 13.30 tot 18.00 uur. Crailoseweg 116.

zaterdag 23 mei

Open Huis
De Boerderij

De Boerderij Huizen opent van 11.00 tot 15.00 uur haar deuren voor het publiek uit Huizen en omstreken. Bezoekers maken kennis met de boerderij en worden onder het genot van een hapje en een drankje rondgeleid. Ook kunnen zij zelfstandig een kijkje nemen. Fadozangeres Daisy Correia geeft een voorproefje van haar voorstelling in het nieuwe seizoen en voor kinderen worden activiteiten georganiseerd.

zondag 24 mei

Spiritual
Lifestylebeurs

Op de beurzen van Spiritual Lifestyle komen mensen van diverse culturele achtergronden samen. Mediums, paragnosten en paranormale therapeuten bieden deze dag diverse diensten aan en bezoekers worden bewust gemaakt van hun innerlijke kracht, waarmee de start tot oplossingsgericht denken en handelen gemaakt wordt. 10.30 tot 18.30 uur in Zalencentrum Dounya, Plein 2000-11 te Huizen. € 5,- entree.

Natuurwandeling

IVN-Natuurgidsen houden een wandeling over de Gooise Wilde Plantentuin en de Blaricumse Woensberg. De wandeling onthult het geheim van de rijkdom aan planten, vogels, vlinders en libellen. Vertrek om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij de Algemene begraafplaats aan de Woensbergweg in Blaricum. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en is gratis.

Klankmeditatie

Yvonne Langelaan en Giel Ketting houden een sessie Klankmeditatie in bewustzijnscentrum Bala, Huizen. € 5,-. 14.30 tot 15.30 uur. Opgeven: yvonne@langelaan.org.

Pinksterzangdienst

Aan de pinksterzangdienst in de Zenderkerk in Huizen werken de Chr. Koorvereniging Deo Juvante, Molukse koren en Christina Parinussa mee. 19.30 uur. Toegang is vrij. De opbrengst van de collecte komt ten goede aan het zendingswerk in Kosovo.

maandag 25 mei

Openluchtdienst

De Hervormde Gemeente Eemnes houdt een openluchtdienst met als thema 'Sterk verhaal'. De dienst wordt geleid door ds. Peter de Groot en er is een speciaal kindermoment. De band Sound4Life uit Hilversum treedt op en er vindt een collecte plaats voor de voedselbank. 10.00 tot 11.15 uur. Evenemententerrein aan de Wakkerendijk, Eemnes. Neem een eigen tuinstoel mee. Bij regen in de Nicolaaskerk, Kerkstraat 16.

dinsdag 26 mei

Lezing
plastic soup

Maria Westerbos, initiatiefneemster van de Plasticsoupfoundation, houdt een lezing over de plastic soup in het Huizer Museum. De lezing begint om 14.00 uur. www.huizermuseum.nl.

donderdag 28 mei

Glas-In-Lood

Tijdens de workshop Glas-In-Lood leren aanwezigen zelf glassnijden, glas-in-lood zetten en solderen. Er wordt gewerkt aan een windlicht of paneel. 10.00 tot 16.30 uur. € 75,-. www.kittyglasinlood.nl.

Pep Talk

Pep Talk biedt een podium aan inspirerende specialisten met verschillende expertises. Aanwezigen worden zo aan het denken gezet en geholpen met het maken van keuzes, zonder dat zij zelf naar een specialist moeten. Het thema van deze bijeenkomst is 'Mijn Partner, Mijn Kids en Mijn Drukke Leven'. Sprekers zijn Drs. Emmeliek Boost, oprichter van de Opvoed Desk Laren, Karin den Dulk, relatietherapeut Good-Spirit en drs. Kelly Weekers en drs. Mieke Broekhuizen, lifecoaches. Aanmelden via www.peptalkproductions.nl. Locatie: Brinkhuis, Brink 29 in Laren. De Pep Talk begint om 19.30 uur en kost € 19,-.

Muziek op de Meent

Het Witmer Trio voorziet bezoekers van het Grand Café restaurant van een repertoire van salsa en samba, gestoken in een jasje van jazzmuziek. 19.30 uur. € 5,-.

vrijdag 29 mei

Pianoconcert

Pianiste Sharon Niessen speelt stukken van Beethoven en Rachmaninov in het sfeervolle theater aan de Brink. Niessen treedt solo op en speelt daarnaast ook in kamermuziekensembles. Entree: volwassenen € 15,- , studenten € 10,- en tot 18 jaar gratis. 20.15 uur. Reserveren via 035-7513991.

tot vrijdag 29 mei

Expositie

De schilderijen van Marten Jaarsma zijn te zien tijdens de expositie 'Zoals de zon de bloemen kleurt, zo kleurt de kunst het leven'. Johanneshove, Eemnesserweg 42 in Laren.

De Hervormde Gemeente in Eemnes houdt maandag een openluchtdienst.