Afbeelding

Strand Harderwijkerzand officiële zwemplek

Algemeen

HUIZEN - Het strand aan het Harderwijkerzand is door Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland aangewezen als officiële zwemplek en daar werd met het warme weer meteen gebruik van gemaakt.

De gemeente Huizen heeft de strandinrichting ingrijpend aangepast in 2014. "Hierdoor is de waterkwaliteit verbeterd. De inrichting van het strand voldoet nu aan de wet en regelgeving voor zwem- en badinrichtingen", zo laat de gemeente Huizen weten

Controleren
De afgelopen twee jaar heeft Huizen de waterkwaliteit laten meten. Deze taak wordt nu overgenomen door Rijkswaterstaat. Het dagelijks controleren van de stranden en het opruimen van bijvoorbeeld aangespoelde waterplanten blijft de verantwoordelijkheid van de gemeente Huizen.

Vlekken
Vorig jaar zijn er nog vragen gesteld over het zand dat is gebruikt bij de herinrichting van het strand. Door de aanwezigheid van fijne leemstoffen kleurt het zand erg donker. Dit kan vlekken achterlaten in badkleding en handdoeken. De leemstof is niet gevaarlijk. Er wordt verwacht dat de donkere kleur de komende jaren minder wordt.

Uit de krant