Afbeelding

Jeugdbrandweer 4e bij landelijke wedstrijden

Algemeen

HUIZEN - De jeugdbrandweer is uiteindelijk 4e geworden tijdens de landelijke wedstrijden die afgelopen zaterdag in Cappelle a/d IJssel werden gehouden. Geldermalsen is eerste geworden.

De jeugdbrandweer in Huizen heeft twee teams waarvan zich er één had weten te kwalificeren voor deze finale. Het team, bestaande uit bevelvoerder Aron Honing, aanvalsploeg Jasper Schram en Romy Brugman, waterploeg Wouter Bource en Julian Spilt en pompbediener Stefan Schram, kreeg tijdens de wedstrijd de opdracht om uit te rukken naar een brandmelding in een bouwbedrijf.

Bouwbedrijven
Bij aankomst werd de spelende ploeg opgewacht door een medewerker van het bouwbedrijf. Deze wist te vertellen dat hij bij aankomst bij het bedrijf rook gezien had en de brandweer had gebeld.

Door het goed uitvragen van deze medewerker kon men aan de weet komen via welke toegang het bedrijf betreden kon worden en welke gevaren er in het pand aanwezig waren. Na een eerste buitenverkenning bleek dat de brand buiten was ontstaan en naar binnen was geslagen in het bedrijf.

Gasflessen
De complicerende factor betrof een drietal gasflessen die buiten bij de brand waren betrokken. De gasflessen dienden eerst onder dekking gekoeld te worden, waarna deze verwijderd moesten worden. Pas daarna was het veilig om verder te gaan en het bouwbedrijf te betreden.

In het bouwbedrijf bleek nog een medewerker aanwezig te zijn die onder een ladder terecht was gekomen. Onder dekking van de tweede straal diende dit slachtoffer gered te worden en overgedragen te worden aan de inmiddels gealarmeerde ambulance.

Uit de krant