Konijnenholletjes kunnen zorgen voor vervelende blessures.
Konijnenholletjes kunnen zorgen voor vervelende blessures.

Voetbalvelden konijnvrij door plaatsing hekwerk

Algemeen

HUIZEN - De voetbalverenigingen s.v. Huizen en HSV de Zuidvogels nemen maatregelen tegen de overlast van konijnen uit het omliggende natuurgebied. Door fijnmazig gaashekwerk in te graven onder het bestaande omheiningshekwerk hopen de clubs konijnen te kunnen weren van het terrein.

De kosten voor het plaatsen van het hekwerk, ongeveer 30.000 euro, worden volledig gedragen door de gemeente. De hekken zelf worden door vrijwilligers geplaatst.

Holen
De natuurgrasvelden van beide clubs hebben te lijden onder de konijnen die massaal holen graven in en rond het veld. De dieren komen naar de verenigingen vanwege het lekkere gras.

"Bij het sportcomplex is het gras altijd lekkers vers gemaaid en daar houden die konijntjes van. Ze komen het terrein op en beginnen in de velden te graven omdat ze ook de wortels van het gras willen eten", vertelt vicevoorzitter Hans Massop van voetbalvereniging HSV de Zuidvogels.

Verzwikt
Het resultaat zijn holletjes van vijf tot tien centimeter. "Je kunt daar als voetballer met je voet in komen en blijven hangen. Gevolg kan zijn dat je je voet verzwikt of je been breekt."

Het is ook mogelijk dat een scheidsrechter een voetbalveld afkeurt. "Wij zijn een vereniging met intensief gebruik en kunnen geen veld missen. Gelukkig is het nog niet gebeurd."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant