Afbeelding

Spuiten en naalden rond kinderspeelplaats

Algemeen

HUIZEN – Rondslingerende spuiten en injectienaalden rond de speeltuin aan het Kamperzand zorgen voor veel onrust onder bewoners.

Veel ouders maken zich zorgen over de veiligheid van hun kinderen. "Laatst lag er een spuit op de stoep met het bloed er nog aan."

Sinds begin december vinden bewoners rondom het speeltuintje aan het Kamperzand, in de wijk Bovenmaat Noord, bijna dagelijks gebruikte spuiten en injectienaalden.

Kleine kinderen
Eén van die bewoners is Helen Meerbeek. Zij woont tegenover het speeltuintje, heeft kleine kinderen die daar regelmatig spelen en is bezorgd.

"Laatst kwam mijn jongste zoon met een spuit in zijn hand naar me toe. Ik heb hem toen duidelijk gemaakt dat hij daar niet aan moet zitten," vertelt de bewoonster.

Zeer gevaarlijk
Regelmatig vindt Meerbeek wietzakjes, stukjes aluminium en gebruikte spuiten in en rondom het speeltuintje. "Ik vind het gewoon zeer gevaarlijk. Er spelen veel kleine kinderen."

"Hoe link is het als zij zo'n naald vinden en daarmee gaan spelen of elkaar daarmee prikken. Je weet niet wat ze daardoor kunnen oplopen," vertelt de bezorgde bewoonster, die nu regelmatig zelf de spuiten opruimt. "We halen ze elke keer zelf weg."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant