Afbeelding

Michel Linders op het gele bankje over Huizer Vrouwen

Algemeen

HUIZEN - Het HuizerNieuws volgt de komende weken op haar website het gele bankje van het Huizer Museum dat hoort bij de tentoonstelling 'Buitenbeeld'.

Elke week vertellen we waar het bankje staat en kunnen lezers een filmpje bekijken om meer te weten te komen over het beeld of wat mensen van het beeld vinden.

Huizer Melkmeisje
Het gele bankje staat nog steeds bij het 'Huizer Melkmeisje' op het Oude Raadhuisplein. Dit beeld is in 2012 gemaakt door Berry Holslag.

Deze week praat Nienke de Wit, directeur van het Huizer Museum, met Michiel Linders en zij hebben het bankje even verplaatst naar het beeld van de Huizer Vrouwen bij de Oude Kerk van Felix van Kalmthout met de vrouwen in Huizer Klederdracht voor de Oude Kerk.

Beeldenroute
Michiel Linders heeft het Vissersmonument gemaakt en dus ook een beeld in de beeldenroute. Vanuit die hoedanigheid heeft hij twee beelden gekozen waar hij het over wilde hebben, de 'Huizer Vrouwen' van Felix van Kalmthout, en het 'Melkmeisje' van Berry Holslag.

Gastheer
Michiel is behalve kunstenaar ook journalist en programmamaker van origine. "Vanuit die hoedanigheid is hij onze gastheer deze zomer en hebben we hem gevraagd of hij met een aantal kunstenaars om tafel wil om te praten over hun motivatie en inspiratie", vertelt Nienke.

De start is volgende week. Leerlingen van de Huizermaat en het Erfgooierscollege hebben een gesprek met Berry Holslag. Daarna zullen gesprekken volgen met Martha Waijop, Rob Logister en Piet van de Kar.

#bankinbeeld
Zelf ook een mening? Ga ook op het bankje zitten en laat van je horen via Twitter #bankinbeeld of op de Facebookpagina van het Huizer Museum of als reactie op dit artikel.

Uit de krant