Afbeelding

Peter en Pieter op het gele bankje

Algemeen

HUIZEN - Peter Kos en Pieter Hogenbirk namen deze week het bankje even mee voor een uitstapje naar het Sleutelbeeld van Rob Logister in het Stadspark bij de Gemeenlandslaan.

Peter vindt de handen van het beeldje wel mooi. "Die grote klauwen, die hebben wel wat." Pieter zou graag het hoedje er af willen halen, als hij dat mocht.

Kunstenaar
Designer Peter Kos is een veelzijdige vormgever. Hij ontwerpt onder meer meubels en lampen en schildert. Pieter Hogenbirk is zowel beeldend kunste­naar als cartoonist.

Beiden werken vanuit De Rookerij ook samen aan projecten, zoals schetsen van bijzondere plekken in Huizen en Hollandse koeien. Indrukwekkend zijn hun schilderingen van vrouwen in Huizer kleder­dracht.

Krachtcentrale
Hun beider toekomstproject is om nieuw elan te geven aan de Krachtcentrale en deze een nieuwe verbinding te laten vormen tussen dorp en Huizer haven.

Ze maakten zelf ook een beeld dat opgenomen is in de beeldenroute, die net als het gele bankje hoort bij de tentoonstelling 'Buitenbeeld' van het Huizer Museum.

Stoomtram
Peter en Pieter zijn verantwoordelijk voor het monument ter herinnering aan de historische stoomtram die van 1882 tot 1947 van Amsterdam via Huizen naar Hilversum reed en die op de rotonde bij de Blaricummerstraat staat.

Na hun beschouwing klappen zij het gele bankje weer op, want het staat de rest van de week nog bij Jungfrau und der Mönch van staalkunstenaar Herbert Nouwens aan de Oostkade ter hoogte van de Toethoorn.

#bankinbeeld
Zelf ook een mening over de Jungfrau und der Mönch? Ga ook op het bankje zitten en laat van je horen via Twitter #bankinbeeld of op de Facebookpagina van het Huizer Museum of als reactie op dit artikel.

Uit de krant