Het groene gedeelte is van Visser. Roze is het gebied dat de gemeente eerder van Foruminvest verwierf. Paars is al eigendom van de gemeente.
Het groene gedeelte is van Visser. Roze is het gebied dat de gemeente eerder van Foruminvest verwierf. Paars is al eigendom van de gemeente.

Gemeente praat met Visser over Keucheniusgebied

Algemeen

HUIZEN - Het college van Burgemeester en Wethouders is sinds juni dit jaar in constructief overleg met Gert-Jan Visser van Visser Bouw Maatschappij BV over het Keucheniusgebied.

De gesprekken gaan over het exclusief ontwikkelrecht voor het gehele Keucheniusgebied. Om hier de tijd voor te nemen, vraagt het college de raad om de gemeente de tijd te geven tot 1 november.

Integrale oplossing
De gesprekken vinden plaats vanuit het gezamenlijke besef dat het dorpscentrum is gediend met een integrale oplossing voor het Keucheniusgebied.

Visser Bouw Maatschappij BV is namelijk eigenaar van Keucheniusstraat 17-19, dat aan de overkant ligt van het te ontwikkelen Keucheniushof.

Handbereik
"Een oplossing voor het Keucheniusgebied ligt binnen handbereik. Het participatieproces is afgerond. Nu kan het college een breed gedragen resultaat aanbieden aan de raad", meldt het college.

"De participanten en het college hebben de wens om het Keucheniusgebied echt áf te ronden en daarom wordt met Visser nu gesproken over een exclusief ontwikkelrecht voor het gehele gebied."

Marktconforme voorwaarden
"Dit dan tegen marktconforme voorwaarden en passend binnen de regels die gelden bij een gunning op deze basis. Een dergelijk model vraagt nogal wat tijd", stelt het college.

"Rekening houdend met de ambitie uit het collegeprogramma stelt het college de raad voor om Visser Bouw Maatschappij BV en de gemeente de tijd te geven tot 1 november van dit jaar. Deze tijd is nodig om tot een integrale oplossing te kunnen komen.".

Uit de krant