Na diverse presentaties dachten de deelnemers na over wat er uniek is voor Huizen en wat er nog gemist wordt.
Na diverse presentaties dachten de deelnemers na over wat er uniek is voor Huizen en wat er nog gemist wordt.

Op zoek naar het DNA van Huizen

Mensen

HUIZEN - Een groep van 30 mensen is gisteren onder begeleiding van initiatiefnemer Hans van den Brink bij OpMaat Vergaderen op zoek gegaan naar het DNA van Huizen.

De historicus heeft zich gespecialiseerd in de historische kijk op het DNA van gemeenten, om ze zo richting te geven bij versterking in de toekomst.

Onderdelen
Volgens hem bestaat het DNA van Huizen uit vijf onderdelen: grondgebied, bedrijvigheid, samenleving, cultuur en bestuur. Over deze onderwerpen werd dan ook gesproken.

"DNA is iets wat je ten diepste definieert. Pas als je weet waar je staat, kan je een koers uitstippelen en op weg gaan naar waar je naar toe wilt", aldus Van den Brink.

Ontwikkelingen
De constateringen van de avond vormen de input voor een tweede avond op 24 november. Daar wordt dan gekeken hoe het DNA van Huizen de ontwikkelingen in het dorp kan ondersteunen en daar richting aan kan geven.

Hier zal ook de termijnagenda betrokken worden die de participatiegroep rond de Keucheniusstraat heeft gemaakt. "Uiteindelijk moet dit uitmonden in een 'burgeradvies' dat we aan de gemeenteraad willen sturen."

Lees woensdag meer in het HuizerNieuws.

Uit de krant