Oefenen op het strand met een speciale brancard
Oefenen op het strand met een speciale brancard

Strandwacht paraat

Algemeen

HUIZEN - Tientallen schaafwonden en sneeën hebben ze het afgelopen weekeinde met de hitte verzorgd, maar er waren geen mensen met hitteletsel. De Strandwacht staat ook deze zomer weer paraat op het strand aan de Zomerkade. "Bijna elke dag zijn we hier aanwezig. Alleen niet als het regent en dat is tot nu toe nog weinig gebeurd", vertelt coördinator Rob van den Heuvel.

Enkele honderden mensen bezochten het afgelopen weekeinde met de extreme hitte het strand aan de Zomerkade in Huizen. Zij konden rekenen op de goede zorg van de strandwachten.

"We hebben elk half uur een patrouille gelopen", vertelt Van den Heuvel. "We hebben de mensen erop gewezen dat ze zich goed moeten insmeren, genoeg drinken en aangeraden af en toe verkoeling te zoeken onder de douche of in het water. Waarschijnlijk heeft dat geholpen tegen hitteletsel, want er is geen enkel geval gemeld en het was bij ons al 45 graden in de schaduw. Erg heet dus."

Wel werden tientallen mensen geholpen met schaafwondjes en sneeën. "Dat is dit jaar weer het meest voorkomende letsel. Gelukkig zijn er geen erge dingen gebeurd."

Lees meer in de digitale versie van het Huizernieuws.

Uit de krant