De natuur blijft na een brand zwartgeblakerd achter.
De natuur blijft na een brand zwartgeblakerd achter. Foto: Bob Awick

Natuurbrand aan Doctor Kuyperlaan snel geblust

112

HUIZEN - Een stuk natuur van tien bij vijftien meter heeft vanmiddag in brand gestaan langs de Doctor Kuyperlaan. Dankzij rap optreden van Brandweer Huizen was het vuur snel onder controle.

“We hebben rond 16.30 uur meerdere 112-meldingen over de brand ontvangen”, meldt een woordvoerder van de brandweer. “Daarbij werd melding gemaakt van een bosbrand. Vanwege de droogte heeft de meldkamer direct een extra voertuig met water laten komen.”

Extra materieel
Bij meldingen van een natuurbrand rukt de brandweer op dit moment standaard met extra materieel uit. De blusvoertuigen uit Huizen waren zo snel ter plaatse, dat de brand snel geblust was.

De brandweer blijft op haar hoede vanwege de droogte. “Het risico op natuurbranden blijft enorm hoog, de hoogste fase geldt nog steeds. De regen van gisteren is een druppel op een gloeiende plaat, we moeten echt voorzichtig zijn met vuur in de natuur.”

Omdat het vermoeden bestaat van (onbedoelde) brandstichting is ook de politie opgeroepen. Deze doet op dit moment onderzoek naar de oorzaak.

Uit de krant