De gemeente is gestart met het plaatsen van de tijdelijke units aan het Ellertsveld.
De gemeente is gestart met het plaatsen van de tijdelijke units aan het Ellertsveld. Foto: Bob Awick

Units voor tijdelijke opvang Oekraïners geplaatst

Buurt & wijk

HUIZEN - De gemeente is druk bezig met het plaatsen van dertig tijdelijke woonunits voor Oekraïners op het grasveld bij het Ellerstveld.

De woningen zullen een groep van ongeveer 60 Oekraïense vluchtelingen met een fysieke en/of verstandelijke beperking gaan huisvesten.

Bovenmaatweg
Deze groep verblijft sinds maart 2022 samen met hun verzorgers, vaak een familielid of vriend, op een tijdelijke opvanglocatie aan de Bovenmaatweg.

De opvanglocatie Bovenmaatweg is echter eigendom van de Alliantie en staat al geruime tijd op de planning om te worden getransformeerd tot een eigentijdse woon-/zorglocatie voor cliënten van Sherpa.

Verhuizen
Dat betekent dat de Oekraïense bewoners moeten verhuizen naar een andere tijdelijke locatie en dat is deze aan het Ellertsveld.

Medewerkers van Sherpa en Versa Welzijn voorzien straks in de benodigde extra begeleiding en verzorging van de groep vluchtelingen uit de Oekraïne.

December
Als alles volgens planning verloopt, kunnen de bewoners in december dit jaar verhuizen naar deze tijdelijke woonunits. Er is voor vijf jaar een vergunning afgegeven.

Gezien de situatie in Oekraïne is moeilijk te voorspellen hoe lang de tijdelijke woonunits noodzakelijk zijn. Na afloop van de vijf jaar is een verlenging mogelijk, maar dan moet er wel een nieuwe procedure voor een vergunning worden doorlopen.

Uit de krant