Afbeelding
Foto: Bob Awick

Reünie Huizermaat voor ruim 50-jarig bestaan

Evenementen

HUIZEN - Huizermaat bestaat ruim 50 jaar en dat wordt gevierd met een reünie. Op 1 juni 2024 organiseert de school een weerzien met oud-collega’s en oud-leerlingen waarbij herinneringen kunnen worden opgehaald, verhalen worden gedeeld en oude vriendschappen hernieuwd kunnen worden.

“We kijken ernaar uit om iedereen te verwelkomen en samen dit bijzondere moment te vieren”, aldus rector Tanja de Ruijter. In september 2021 bestond Huizermaat inmiddels alweer 50 jaar. Vanwege de toen geldende coronamaatregelen en direct daarna de (vertraagde) bouw van het Technasiumlokaal, moest een feestelijke reünie uitgesteld worden.

Slissermavo

Huizermaat is 18 augustus 1971 gestart (toen beter bekend als de Slissermavo) met 53 leerlingen. Rector Theo Slisser benoemde toen de vier eerste docenten van de nieuwe openbare middelbare school in Huizen. In de afgelopen decennia heeft Huizermaat zich ontwikkeld van een bescheiden school tot een bloeiende scholengemeenschap. Na de oprichting in 1971 breidde de school in 1975 haar aanbod uit met een havo-afdeling, gevolgd door een vwo-afdeling een jaar later. Onderwijsvernieuwing staat, net als toen, nog steeds hoog op de prioriteitenlijst van de school.

Aanmelden

Oud-collega’s en oud-leerlingen van Huizermaat kunnen zich aanmelden voor de reünie via www.huizermaat.nl/reunie-huizermaat-1-juni-2024. Hier is ook meer informatie te vinden over het programma. Op de Facebookpagina ‘Reünie Huizermaat’ worden regelmatig updates gegeven. Inschrijven kan tot 13 mei 2024.

Uit de krant