Afbeelding
Foto: aangeleverd
Foto’s

Koningspelen op Tweemaster Holleblok

Evenementen

HUIZEN - Vlak voor de meivakantie zijn de Koningspelen gespeeld op de Tweemaster Hollenblok. Vanwege het weer vonden de spellen binnen plaats. 

Directeur Chantal van der Meer vertelt: “Het zag er de hele week al naar uit dat er stortbuien zouden gaan vallen, dus we waren gelukkig voorbereid met een aangepast plan. Het beachvolleyballen werd bijvoorbeeld een zittend lijnenspel in de klas. Zo hebben we een aangepast programma gemaakt. In de sportzaal kon er gelukkig nog wel echt worden bewogen.”

(De tekst gaat verder onder de foto.)


Alle leerlingen en leerkrachten waren in het oranje naar school.  Foto: aangeleverd


In de sporthal konden een aantal spellen gewoon doorgaan zoals ze gepland waren. Foto: aangeleverd

Het idee van de Koningspelen is dat de kinderen met elkaar gaan sporten en vindt op ruim 6.300 basisscholen in Nederland plaats, meestal op de laatste vrijdag voor Koningsdag. Door de vakantie vond het nu iets eerder plaats. Samenwerken staat hierin ook centraal. “Dat hadden we nu gedaan met een soort hoepelspel. De kinderen stonden in een cirkel en de hoepel moest de groep rond zonder dat de handen los gingen.” Tussendoor kregen de kinderen ook een gezonde snack. “Dat hoort natuurlijk bij zo’n gezonde dag.”

Aan het einde van de ochtend was het weer gelukkig even opgeklaard voor de afsluiting. Op het schoolplein hebben alle kinderen samen gedanst op het lied van de Koningspelen van Kinderen Voor Kinderen. “Een groep ouders was hier ook bij. Zo hebben we heel feestelijk de vakantie met elkaar in kunnen luiden”, besluit Van der Meer.

Foto: aangeleverd


Ook de koning was aanwezig bij de Koningspelen in Huizen. - Foto: aangeleverd

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant