Marnix Hegen en zijn vrouw Marcella Blomsma overhandigen het boek aan Tim Coronel.
Marnix Hegen en zijn vrouw Marcella Blomsma overhandigen het boek aan Tim Coronel. Foto: Bob Awick

Tim Coronel neemt boek over indrukwekkende strijd van een kind tegen kanker in ontvangst

Mensen

HUIZEN - Marnix Hegen heeft een bijzonder boek uitgereikt aan Tim Coronel op de kartbaan in Huizen. In het boek ‘Onmacht, Veerkracht, Daadkracht’ omschrijft Hegen de strijd van zijn zoon Thomas tegen Ewingsarcoom, een zeldzame vorm van botkanker.

Thomas was een vrolijke puber van dertien jaar toen hij zijn diagnose kreeg. De behandelingen sloegen niet aan en drie jaar later is hij net voor zijn zeventiende verjaardag overleden. “In dit boek neem ik je mee in het onvoorstelbare avontuur waar Thomas en wij als gezin ongewild in terechtkwamen: over de behandelingen, maar ook over zijn indrukwekkende bucketlist”, aldus Hegen.

Formule 1
Een van deze avonturen en grote liefdes voor Thomas was Formule 1, dat is de reden dat dat Thomas’ ouders in Huizen waren voor de overhandiging van het boek. “Onze zoon heeft, als raceliefhebber, Tim Coronel vorig jaar ontmoet op het TT Circuit in Assen en heeft daar in zijn Dakar auto gezeten.”

Een bijzonder moment voor de familie maar ook voor Tim Coronel. “Hij vertelde dat hij normaal maar één stichting steunt, de Stichting van het Kind, maar hij wilde een uitzondering maken. Zijn ontmoeting met Thomas afgelopen zomer was hem sterk bijgebleven.”

Met de overdracht van het boek wil Hegen zijn dank uiten naar Coronel, voor zijn inspanning om kinderen in een dergelijke situatie iets moois te kunnen bieden. Andersom had Tim Coronel ook alleen maar mooie woorden over voor Marnix en Marcella. “Hij prees ons voor ons doorzettingsvermogen in de strijd van Thomas.”

Stichting
Ewingsarcoom is een zeldzame vorm van botkanker, waardoor de overlevingskans laag is. Daarom steunt de familie een stichting om de ziekte meer naamsbekendheid te geven en om geld op te halen voor onderzoek. Alle opbrengst van het boek Onmacht, Veerkracht, Daadkracht! gaat naar de Stichting Ewingsarcoom Verdient Aandacht.

Het boek is verkrijgbaar via de website van de uitgever. ‘Onmacht, Veerkracht, Daadkracht – Dagboek over de indrukwekkende strijd van een kind tegen kanker’


Uit de krant