Cursussen vinden bij de Brassershoeve in kleine groepen plaats, zodat er ruim aandacht is voor iedereen.
Cursussen vinden bij de Brassershoeve in kleine groepen plaats, zodat er ruim aandacht is voor iedereen. Foto: Bob Awick

Computerhelpdesk in half jaar door 78 mensen bezocht

Buurt / wijk

HUIZEN "Tegenwoordig kun je eigenlijk niets meer zonder computer", zegt een van de cursisten die Windows 10 onder de knie wil krijgen.

De Brassershoeve aan de Waterstraat 2 probeert haar doelgroep van 55-plussers met diverse cursussen wegwijs te maken in de digitale wereld.

Computerhelpdesk
Daarnaast startte het eind mei een computerhelpdesk, die inmiddels al door 78 mensen is bezocht. "Vaak wordt gedacht dat het merendeel hiervan vrouw is, maar dat valt mee. Het gaat om 46 vrouwen en 32 mannen. Het verschil is dus niet zo groot", zegt Johan van Slooten

Hij is algemeen bestuurslid van de Stichting Gebruikers de Brassershoeve en belast met de computeractiviteiten. "We merkten dat mensen in Huizen nergens terechtkunnen als ze een probleem hebben met hun computer, tablet, smartphone of laptop."

Vrijwilligers
"Toen zijn we gaan kijken of we daar iemand voor konden vinden", gaat hij verder. Jan Tielkemeijer, computertechnicus, werd samen met nog drie vrijwilligers bereid gevonden om elke dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur mensen met computerproblemen te helpen.

Voor de hulp wordt een kleine bijdrage gevraagd van 3 euro. Vanaf dag één mocht hij bezoekers ontvangen en helpen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant