Wessel de Valk in zijn tuinhuis achter zijn laptop. Schrijven doet hij ter ontspanning in zijn vrije tijd.
Wessel de Valk in zijn tuinhuis achter zijn laptop. Schrijven doet hij ter ontspanning in zijn vrije tijd. Foto: Bob Awick

Auteur Wessel de Valk gestart met derde boek

Cultureel

HUIZEN - Auteur Wessel de Valk is hard op weg een gevestigde schrijver te worden. Dat is niet zomaar van de ene op de andere dag gegaan.

Om hem te inspireren hangt op zijn kantoor een lijstje met tien namen van bestsellerauteurs die het meest zijn afgewezen. "In het begin ben ik ook tig keer afgewezen."

Herdruk
Nu heeft hij zijn draai gevonden bij Futuro Uitgevers en komt er een herdruk van zijn eerste boek met een nieuwe titel 'Bestemming onbekend'.

Daarnaast is hij begonnen aan het schrijven van zijn derde boek. Recent verscheen zijn tweede boek 'Het Patroon'.

Criminologie
"Ik ben altijd al creatief geweest. Na mijn studie criminologie, een specialisatie na twee jaar rechten, kwam ik in de theaterwereld terecht."

Vervolgens werkte hij bij de televisie, waar hij formats voor programma's uitdacht en deze ook maakte.

Software
Nu runt hij samen met zijn neef een onderneming die innovatieve software ontwikkelt die bedoeld is om te kunnen samenwerken.

"Ik zei altijd dat ik boeken zou gaan schrijven als ik met pensioen was. Op een avond ging ik echter naar het tuinhuis en schreef drie pagina's."

Ontspannen
"Vanaf dat moment, nu zo'n 4 jaar geleden, schrijf ik op momenten dat andere mensen ontspannen. In het weekeinde of op reis. We gaan meerdere keren per jaar."

"Mijn vrouw en dochter houden van winkelen en ik zit dan te schrijven. Mijn uitgever vraagt ook altijd of ik foto's wil maken van die momenten."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant