De Oosterlichtkerk is een van de deelnemende kerken.
De Oosterlichtkerk is een van de deelnemende kerken.

Programma Kerkennacht

Algemeen

HUIZEN - De landelijke Kerkennacht wordt komend weekeinde, van 19 tot 21 juni, gehouden. Ook de drie gemeenten van de Protestantse Gemeenten Huizen doen dit jaar mee en organiseren een Kerkennachtroute.

Op zaterdagavond 20 juni laten zowel de Kruiskerk, de Oosterlichtkerk als de Goede Herderkerk zich van hun beste kant zien.

De tocht is niet alleen bedoeld voor mensen die lid zijn van een kerk, maar vooral ook voor mensen die in de buurt van de kerk wonen en de kerk eens van binnen willen bekijken.

Gestart
Om 19.30 uur wordt gestart in de Oosterlichtkerk waar de expositie 'Zomertijd' wordt geopend en muziek ten gehore wordt gebracht.

Om 20.30 uur zal er in de Kruiskerk een presentatie zijn van onder andere de Kindernevendienst, Muziekgroep, Zanggroep en het Expressieteam.

De avond eindigt om 21.30 uur in de Goede Herderkerk. Daar wordt, op klarinet, cello, harmonium en piano, een concert gegeven met muziek en met gedichten over de nacht.

Per fiets
Na het concert, om ongeveer 22.30 uur, kunnen de bezoekers nog wat napraten onder het genot van een drankje. Onderdeel van de route is dat men gezamenlijk per fiets van de ene naar de andere kerk gaat.

Mensen die niet goed ter been zijn, kunnen gebruikmaken van een bus die tussen de verschillende kerken rijdt.

Doel van de nacht is om nieuws- en leergierige bezoekers mee te laten genieten van waar de kerken goed in zijn. Het landelijke thema is dit jaar: Kerk Binnenstebuiten.

Uit de krant