Koningsdag 2023 was fris maar zonnig.
Koningsdag 2023 was fris maar zonnig. Archieffoto: Bob Awick

Programma Koningsdag Huizen

Evenementen

HUIZEN - In Huizen wordt Koningsdag dit jaar weer groot gevierd met een uitgebreid programma en de kermis die weer terug is van weggeweest.

“Er is maanden lang door vele vrijwilligers gewerkt aan deze Koningsdag. Het Huizer bedrijfsleven heeft financieel bijgedragen en we hebben steun gekregen van professionals om een leuk en gevarieerd programma in elkaar te zetten”, aldus Hans Borremans, voorzitter Oranje Stichting Huizen.

Oranjekermis
Op het programma staat de Oranjekermis. Deze is na vier jaar weer terug en is vanmiddag al open. De locatie is de Naarderstraat, tussen het Prins Bernhardplein en De Ruyterstraat Naast een draaimolen, een trampoline en autoscooters zullen er ook grijpkranen, schiettent, Pinkdate, Wip, trampoline, eendjes vissen en zweefmolen staan. Ook komen er verschillende eetkramen zoals voor poffertjes, snacks, oliebollen en suikerspin. De openingstijden zijn dinsdag tot vrijdag 26 april van 13.00 uur tot 23.00 uur. Op Koningsdag, zaterdag 27 april, is de kermis geopend van 12.00 uur tot middernacht.

Optredens en artiesten
Op Koningsdag zelf begint het feest om 10.00 uur op het Oude Raadhuisplein. Burgemeester Niek Meijer opent om 11.00 uur Koningsdag officieel en op het podium worden ook de op vrijdag gedecoreerden in het zonnetje gezet. Dan beginnen de optredens van artiesten een dansgroepen, afkomstig uit Huizen en daarbuiten.

Op Plein 2000 is een vol middagprogramma met optredens en verschillende workshops gericht op kinderen en jongeren. Het is een programma waar lokaal talent centraal staat. De samenwerking tussen alle betrokken partijen is een initiatief vanuit Stichting Dynamic Arts. Het avondprogramma op Plein 2000 loopt van 19.00 tot 23.00 uur. Verschillende artiesten zullen er een feestavond van maken.

Kindervrijmarkt
Kinderen tot ongeveer 12 jaar kunnen zaterdag vanaf 07.00 uur een kleedje neerleggen om spullen te verkopen. De kindervrijmarkt gaat officieel om 10.00 uur open voor bezoekers en begint in de Kerkstraat, na de kruising met de Langestraat. De markt loopt tot de kruising met de Gooilandweg.

Op de Gooilandweg wordt de markt gehouden tussen huisnummer 16 (kruising met de Melkweg) en huisnummer 60 (vóór de toegang tot het parkeerterrein achter het gemeentehuis). Ook op het fietspad tussen Plein 2000 en het gemeentehuis en voor het gemeentehuis en op de parkeerplaats aan de zijkant van het gemeentehuis, kunnen kinderen hun spulletjes neerzetten.

Taptoe
Terwijl het feest op Plein 2000 nog door gaat, vindt er om 20.00 uur op het terrein van SV Huizen een een spectaculaire Taptoe plaats. Drie landelijke topbands laten zien wat ze in hun mars hebben.

Ga voor meer informatie naar: www.koningsdaghuizen.nl.

Uit de krant