Afbeelding
Foto: aangeleverd

Nieuwe ondernemersclub Synergy; speciaal voor jonge ondernemers

Bedrijven

HUIZEN - Het Gooi is een ondernemersclub rijker. Architectonisch ontwerper Nicky Calis en journalist Sanne Bakker uit Huizen hebben hun handen ineen geslagen en StartUp Synergy opgericht.

De gloednieuwe netwerkgroep is speciaal voor jonge ondernemers in het Gooi. Dinsdagavond 26 maart komt de groep voor het eerst bijeen in broedplaats Haven 5.

De dames vonden elkaar niet alleen in hun ambities, maar ook in de uitdagingen die jonge ondernemers vaak tegenkomen. “Ik vond het bijvoorbeeld heerlijk om even bij Nicky te klagen over omzetbelasting - waar ik overigens nog nóóit van had gehoord voordat ik me inschreef bij de KvK”, vertelt Sanne.

Nicky vult aan: “Toen ik begon met mijn ontwerpbureau NC-Design had ik het gevoel dat ik óveral expert in moest zijn. Ik moest ineens mijn eigen marketing en communicatie doen, sociale media opzetten, een website bouwen. Dat had ik tijdens mijn studie niet geleerd, dus ik voelde me nogal overweldigd.”

Langzamerhand ontstond bij Nicky het idee voor een jonge ondernemersclub, samen met Sanne heeft ze hier vorm aan gegeven en ontstond Synergy.

Eerste bijeenkomst 
Samen grootse dingen bereiken; dát is het doel van Synergy. “Of je nu aan het begin van je ondernemersreis staat of al wat mijlpalen hebt bereikt”, voegt Sanne toe. “Iedereen onder de 30 jaar is welkom, het maakt niet uit wat voor bedrijf je hebt of wat voor freelance werk je doet.”

Nicky gaat verder: “Bij ons draait alles om verbinding, inspiratie en samenwerking. We geloven in de kracht van een sterk netwerk en willen een laagdrempelige plek bieden waar jonge ondernemers elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren.”

HAVEN 5
Het plan is om elke maand bij elkaar te komen in HAVEN 5. De eerste bijeenkomst staat gepland op dinsdag 26 maart, van 19.30 tot ongeveer 22.00 uur.

“Die avond gaan we kijken welke disciplines er in de groep zitten, hoe we elkaars onderneming kunnen steunen en waar de interesses liggen”, legt Nicky uit. “Op basis daarvan kiezen we sprekers en thema’s uit en bepalen we waar we het in het vervolg over gaan hebben.”

Aanmelden voor de bijeenkomst of vragen? Stuur een mailtje naar startup.synergy5@gmail.com of vind de dames op Instagram: @start_up_synergy. 

Uit de krant