De broers Gerhard en Wim Rebel, eigenaren van tuincentrum Rebel.
De broers Gerhard en Wim Rebel, eigenaren van tuincentrum Rebel. Foto:

Overname tuincentrum Rebel door Ranzijn: ‘Volste vertrouwen in hun expertise’

Bedrijven

HUIZEN - Tuincentrum Rebel kondigt de overname aan door Ranzijn tuin & dier. Met deze overname zal het tuincentrum een volledige transformatie ondergaan, waarbij het winkelconcept wordt gemoderniseerd en verduurzaamd.

Tuincentrum Rebel is een gevestigde naam in ‘t Gooi op het gebied van tuinartikelen en -advies. Met de overname van Ranzijn tuin & dier wordt het tuincentrum uitgebreid met een dierenartspraktijk in de winkel. De heropening van het vernieuwde tuincentrum staat gepland voor maart 2024.

Broers Rebel
Wat begon als een tuinaanlegbedrijf en een graszodenkwekerij, van hun vader, groeide uit tot ‘de sfeermaker van ’t Gooi’. De broers Gerhard en Wim Rebel, eigenaren van tuincentrum Rebel, hebben ervoor gekozen om hun familiebedrijf met volle overtuiging over te dragen aan Ranzijn tuin & dier.

“Het was voor ons een zorgvuldig besluit om ons familiebedrijf over te dragen aan Ranzijn tuin & dier. We hebben het volste vertrouwen in hun expertise en zijn ervan overtuigd dat zij de winkel naar nieuwe hoogten zullen brengen”, aldus Gerhard Rebel.

Wim Rebel vervolgt: “We zijn verheugd dat Ranzijn tuin & dier onze visie op duurzaamheid en klantgerichtheid deelt. We weten dat zij de juiste partner zijn om de winkel verder te laten groeien en tegelijkertijd de kwaliteit en persoonlijke service te behouden waar we bekend om staan.”

(De tekst gaat verder onder de foto.)


De broers Gerhard en Wim Rebel, eigenaren van tuincentrum Rebel.

Toekomst
Gerhard en Wim Rebel hebben nog geen plannen voor de toekomst. Eerst willen ze de overname volledig afronden, dit duurt tot eind juli. Vanaf dat moment zullen de broers Rebel hun activiteiten ook stoppen op het tuincentrum. Dan is het eerst tijd om bij te komen van de drukke jaren, waaronder de uitdagingen van de COVID-19-pandemie en de intensieve zoektocht naar personeel.

Ranzijn tuin & dier
Ranzijn tuin & dier begon in 1912 als bescheiden tuincentrum en dierenspeciaalzaak. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot 15 vestigingen met een breed assortiment aan tuinartikelen, huisdierbenodigdheden en deskundig advies.

Met de overname wordt er een belangrijke stap in de verdere uitbreiding van hun formule. Het team van Ranzijn tuin & dier kijkt uit naar de heropening van het tuincentrum in maart 2024.

Uit de krant