Links Bert Bout en rechts Marlous Verbeek die het eerste exemplaar kregen.
Links Bert Bout en rechts Marlous Verbeek die het eerste exemplaar kregen. Foto: Bob Awick

Bevrijdingskrant 75 jaar Vrijheid Huizen van historische kring uit

Cultureel

HUIZEN - De speciale 75-jaar Vrijheid Bevrijdingskrant van de Historische Kring Huizen is vandaag verspreid. Afgelopen dinsdag kregen wethouder Marlous Verbeek en Bert Bout van Drukkerij Bout het eerste exemplaar uitgereikt door voorzitter Ewoud Doyer en eindredacteur Janine van der Hulst-Veerman.

De vrijwilligers van de Historische Kring Huizen werkten, in samenwerking met Drukkerij Bout, de afgelopen periode aan deze speciale krant met als thema 75-jaar Vrijheid.

De krant is gepubliceerd in de opmaak van de Huizer Courant zoals die op 5 mei 1945 verscheen en door grootvader Jan Bout werd uitgegeven.

Bijzondere uitgave
Deze speciale uitgave wordt huis-aan-huis in Huizen verspreid. Boeiende artikelen, verhalen, gedichten en foto’s over de Tweede Wereldoorlog, de bevrijding in Huizen en het thema ‘75-jaar Vrijheid’ zijn in deze bijzondere uitgave opgenomen.

"Al met al is het, dankzij de adverteerders, sponsor, Drukkerij Bout, de Gemeente Huizen en de bijdragers, een mooi bewaarexemplaar geworden", aldus de voorzitter.

Uit de krant